Bramborová

27.10.2011, autor: Pavel Šrámek

Blíží se konec rybářské sezóny a poslední šance ulovit nějakého kapříka. S manželkou Radkou jsme se přihlásili na boilie závody nedaleko Olomouce. Jednalo se zhruba o 2 hektarový rybník a o závod na 24 hodin s 15 startovními týmy. Přišel den odjezdu. Vše potřebné jsme zabalili a namačkali do auta a odjíždíme směr Čunín..

Po 2 hodinách jízdy jsme dorazili na místo. Zaregistrovali jsme se a čekali jsme na zbylé týmy, které ještě nedorazily. Během tohoto času jsme si obešli rybník a snažili si jej trochu zmapovat a vyhodnotit, jaké místo by jsme si přáli vylosovat. Na konec 2 týmy nedorazily a tak nás startovalo 13. Vše začíná a mi přicházíme k losování míst. Při losování Radka vylosovala místo č.9, které bylo na rohu rybníka. Z pravé strany byl zavodní tým a z leva hráz rybníka. K našemu štěstí u tohoto místa a místa číslo 8 byly chatky, které nám byly k dispozici. Minulou noc byla teplota u rybníka -7 stupňů a tak jsme byli rádi, že můžeme využít chatku k přespání. Začínáme přenášet věci z auta na místo, kde se odehraje budoucích 24 hodin boje o místa na bedně. Ve 14.00 začíná závod. Nahazuji dva pruty zhruba 15 až 20m od břehu .Manželka nahazuje pruty o kolo 15m od břehu . Beru připravenou směs, kterou jsem si připravil už dva dny před odjezdem., Skládá se z rozdrcených Halibut pelet a 4 druhů boilie od Aleše. Do kýble jsem namačkal asi 2kg pelet + 3kg boilie a to Halibut, oliheň, losos sardinka. Vše zalil Amino Atraktorem a Aromatem big kapr a zakápl Lososovým proteinem, játrovým proteinem, aminokomplexem oliheň a zalil bioaktivatorem Mrtvola. Vše zasypal 1kg 12mm pelet a nechal 2 dny rozležet. Prokrmil jsem místa, kam jsme nastražili montáže a čekali na první záběr.

Bohužel do noci se nic nedělo. I dalších 10 týmů nemělo záběr. Pouze tým na mělčině měl 7 ryb, ale bodované pouze 2 .Bodovaný byl kapr a amur nad 60cm a sčítala se váhá.. Zapadlo slunce a dost se ochladilo. Kolem 21 hodiny zalézáme do chatky, kde usínáme a probouzíme se až v 6 hodin ráno bez jakéhokoliv záběru a do super mrazivého počasí.Teploměr ukazuje -7 stupňů. Přehazujeme namrzlé pruty a čekáme na první záběr. Dozvídáme se, že borci na mělčině za noc měli 15 kaprů, ale bodovaného ani jednoho. Na proti nám má tým kapra 60cm a 3,80kg a 79cm a 8,5 kg. Tým vedle nich má jednu rybu 3,5kg a 61cm. Kolem 9.30 při pití kávy slyším nepatrné pí pííp píííííííííííííp a běžím k prutu. Přišel první záběr a s ním i naše první a jediná ryba . Jo, říkáme si - je bodovaná .Kapr je po menším boji z vody venku .Má 63 cm a krásných 4,75kg na což z úst rozhodčího vychází, že jsme zatím na 3 místě .Tým na druhé straně, který má také jednoho kapra je za námi, protože kapr, kterého mají váží 3,5kg. To nám otevírá oči a vlévá krev do zamrzlých žil. Bohužel, kromě nepatrného přizdvihnutí swingru se už nic nedělo. Na druhé straně 2 hodiny před koncem závodu, tým který byl za námi udělal bodovanou rybu a tím nás poslali na 4. příčku.

Po ukončení závodu jsme při vyhlášení obdrželi ceny útěchy a dozvěděli se, že na třetí místo nám chybělo 1,8kg. To teda zamrzí. Nutno dodat, že při 52 nastražených prutech se chytilo za 24 hodin pouze 10 bodovaných ryb. Gratulace prvním třem místům a snad příště už to dotáhneme na bednu...

Za Carp Servis

Pavel a Radka Šrámkovi

Komentáře

Přidat komentář

Vyplňte všechna pole označená (*)

Komentáře

Diskuze neobsahuje žádné komentáře.