Návrat na známá místa II

29.9.2011, autor: Jan Vala

Druhou naši návštěvu jsme uskutečnili začátkem záři, kdy opadlo dovolenkové šílenství a tlak na vodu od rybářů. Po předchozích zkušenostech jsme vezli mnohem více krmení než předešlou výpravu. Volba kaprových pelet od Carp Zoom a boilies s příchutí oliheň na vnadění bylo výbornou volbou. Počasí nám krásně vyšlo a celý týden jsme si vychutnávali dozvuky léta v plné síle a nejen dozvuky léta, ale i veliký apetit místních kaprů.

Předposlední den jsem zažil extrémní kaprařinu v pravém slova smyslu. Přívalový déšť, blesky, silný vítr, padající suché větve a velké množství záběrů. Během chvíle jsme stáli po kotníky v bahně a tahali jednoho kapra za druhým. Tohle se zažívá jen jednou za život a nikdy na to nezapomenu.

Musím přiznat, že jsem si asi trochu zahrával se zdravím, když jsem se rozhodl v tomhle nečase dál pokračovat v lovu, ale měl jsem nějaké takové tušení, že by to mohlo být to pravé. Táta zalezl do bivaku a spacáku a z povzdálí pozoroval moje počínání.

Nemýlil jsem se a kolem půl deváté večer přišel na dvě 20mm olihně krásný 90cm šupík. Když už jsem měl kapra skoro u břehu, přišla na druhý prut další jízda. Zasekl jsem druhou rukou a stál na břehu jen tak se dvěma kapry na prutu. Musel jsem počkat než mi táta pomůže. Jeden skončil v saku a druhý menší na podložce. Dostal pusu a putoval zpět do vody. Většího jsem si nechal na pár foteček a za chvilku už byl nazpět za svým kolegou. Bylo devět hodin a já ještě neměl dost. Montáže putovaly opět do vody a mě se podařilo do deseti, kdy končila doba lovu zdolat ještě dva kousky kolem 7kg. Zalézal jsem do bivaku celý promočený a vyčerpaný po celodenním maratónu, ale stálo to za to.

Závěrem pár statistik.: Na břeh se podívalo za šest dní přes 60 kaprů a nejúspěšnější nástraha byla oliheň a má oblíbená losos-sardinka v kombinaci s popkou od Big Carp v příchuti monster Crab. Výborně fungovaly i hotovky z řady Quatro.

Za East River Team s pozdravem „Ať to jezdí“

Jan Vala

Komentáře

Přidat komentář

Vyplňte všechna pole označená (*)

Komentáře

Diskuze neobsahuje žádné komentáře.