Návrat na známá místa I

20.9.2011, autor: Jan Vala

Pro jednu z letošních delších vycházek jsem si vybral pískovnu, na které jsem poslední tři roky nechytal a kterou jsem znal velice dobře. Tak trochu jsem si chtěl od této vody odpočinout a vrátit se v plné parádě na známá místa. Chtěl jsem zjistit, co se stalo s místní osádkou kapřích velikánů a co se zde změnilo.

První návštěvu jsem provedl v červnu s mým otcem, kdy jsme byli svědky pravého kapřího šílenství v podobě tření. To proběhlo během jednoho dne a jedné noci a byli vidět kapři od 3-7kg. Necelé tři dny trvalo než se z jiker vyklubal malinkatý plůdek. Bivak jsem měl postaven asi tři metry od rákosu a do rána jsem toho, přes neustále šplouchání, moc nenaspal. Vždy, když slyším o tom, jak někdo tvrdí, že kapři při tření nepřijímají potravu, musím se jen smát. Tato týdenní rybačka nás potěšila několika kousky přes 11kg a to mě utvrdilo v přesvědčení, že ne všichni kapři se třou ve stejnou dobu.Větší kapři již byli po vytření a snad proto jsme se nedostali přes hranici 13kg.. Záběry od kaprů přicházely v pravidelných dvouhodinových intervalech a bylo jen na nás, jak je udržíme na krmném místě.

Musím se zde zmínit o jednom dni, který byl opravdu „den blbec“. Z deseti záběrů za celý den jsem dostal na břeh pouhé dva kapry. Již po druhém vypnutí jsem měnil délku návazce a velikost háčku. Toto se opakovalo třikrát. V tu dobu jsem měl sto chutí hodit pruty do vody a jít někam do hospody to zapít. Ale nakonec jsem se přes to probojoval do dalšího dne. Druhý den jsem začal s původní montáží, ze které se předchozí den kapři vypínali a do konce výpravy jsem už neztratil ani jeden kus.

Vnadění jsem prováděl pomocí kaprových pelet a nakrájeného boilies příchutí Kaviár a Losos-sardinka. Celé jsem to zalil tekutou potravou z řady Nutrix Biorapid - Sweet Braid Am, pořádně zamíchal a nakonec zasypal rybí moučkou.

Za nástrahy jsem používal kombinace potápivých boilies s popkami od firmy Big Carp v příchuti Monster Crab a D88/Salmon na panáčka.

Nakonec jsme za celou výpravu dostali na břeh 45 kusů ryb velikosti v rozmezí 3-13kg.

Za East River Team s pozdravem „Ať to jezdí“

Jan Vala

Komentáře

Přidat komentář

Vyplňte všechna pole označená (*)

Komentáře

Diskuze neobsahuje žádné komentáře.