24 hodin v dešti

2.8.2011, autor: Pavel Šrámek

Je konec července a počasí vůbec nepřipomíná prázdninové počasí. Rozhodl jsem se, že zkusím, jak v tomto deštivém počasí berou kapři. Odjíždíme na náš známý revír Hrázky a počasí je stále stejné - slabě, ale vytrvale prší. Nic to nemění na naplánované 24hodinové výpravě. Po příjezdu vše rychle připravíme a hned jdeme stavět bivak, dokud prší opravdu minimálně. Asi po dvou hodinách je vše hotové - montáže ve vodě, přístřešek postavený a my sedíme před deštěm ukrytí v bivaku a čekáme na první záběr. Kolem 20. hodiny mám slabý záběr na pravý prut s nastraženou brusinkou a peletou. Zdolávám jesetera o délce 123cm a váze 14kg. Měním nástrahu - peletu nechávám a přidávám fluo pop up a nahazuji do stejného místa. Nestačím dopít hrnek kávy a opět na stejný prut záběr. Tentokrát razantní a silný úder swingeru do prutu mi dává najevo, že ryba nebude žádná prďola.

Po delší přetahované končí v podběráku dlouhý jeseter s mírou 151 cm a krásnou pro mě rekordní váhou 20,20 kg. Stále ale nepřišel kapr, a proto přecházím na boilies Brusinka + Casia javor, která je na tomto revíru fungujicí, jasná věc. Ta se mi potvrdila kolem 22. hodiny, kdy přišel kapr 78 cm s rovnými 11 kg. Padla noc, déšť přidává a leje jak z konve.

Přecházím na jinou taktiku - vymotávám oba pruty a zalézám do spacáku. Ráno prší o něco méně, nahazuji pruty zpátky do vody a pomalu balím nepotřebné věci. Do odjezdu se povedlo chytit ještě jesetera o váze 16 kg a délce 130 cm a krásného kapříka řádkáče o délce 76 cm, chyceného na Brusinku - Red pepper.

Za Carp Servis Václavík

Pavel Šrámek

Komentáře

Přidat komentář

Vyplňte všechna pole označená (*)

Komentáře

Diskuze neobsahuje žádné komentáře.