40 hodin lovu

24.6.2011, autor: Mirek Kadlec

V pátek 17.6. vyrážím opět na mnou milovanou svazovou vodu. Lovit můžu pouze do neděle, a tak doma rychle naházím potřebné věci do auta a vyrážím na předem vytipované místo. Na břehu stojím něco po třetí hodině odpolední a bohudíky je toto místo prázdné a 400 m napravo ani nalevo nikdo neloví. S sebou si vezu boilií Gangster, který je novinkou Carp Servisu pro letošní sezonu, a kterého mám bohužel jen zbytek, okolo tří kilogramů, což je na rozkrmení dvou míst a necelých dvou dní lovu hodně málo, a tak toto boilií doplňuji Carp Zoom Red Halibut peletami.

Páteční podvečer bylo neskutečné vedro a dusno a zprávy od kamarádů, kteří také byli již několik dní na lovu, nezněly příliš optimisticky.

Zakrmil jsem, pruty jsem rozhodil do obou stran a šel jsem se koupat se svojí věrnou Sárou (Labrador), která mi dělá na výpravách společnici.

V noci se přihnal déšť a silný vítr a toto počasí vydrželo do ranních hodin. Vítr ovšem nepolevil ze své síly a já šťastný jako blecha čekal první zaběry. Jenom kaprař se raduje, že fouká silný vítr a prší.

První záběr přichází v 10:30 a já zdolávám šupíka o váze 9,6 kg. První vlaštovka. Nechal se zlákat na dvě 20 mm koule Gagstera a háček Carp Systém K č.8 mu nedal šanci uniknout.

Do večera jsem ulovil ještě tři kapry. U nich nejtěžší byl šupi 12,2 kg něco po půl jedenácté večer.

Tak jak chodily záběry, tak rychle ubývalo boilie. Bohužel jsem už jsem neměl pomalu co přihodit k montážím a dával jsem pouze několik kuliček na PVA pásku, což je hodně málo. Ale i přesto jsem odjížděl v neděli ráno spokojen. Žádní obři, ale mě osobně potěší každá ryba. Ještě musím dopilovat focení se samospouští - menší mezera.

Přes letní měsíce budu k vodě jezdit pouze na kratší víkendové vycházky, tak snad se budu moci pochlubit i příště. A jak říká kolega Honza Slanina „Kaprům zdarec“.

Za Carp Servis Team Mirek

Komentáře

Přidat komentář

Vyplňte všechna pole označená (*)

Komentáře

Diskuze neobsahuje žádné komentáře.