V hlavní roli: Carp Zoom

17.6.2011, autor: Jaromír Kříž & Stanislav Burian

V měsíci lednu nám byla nabídnuta účast na rybářských závodech Pescado Cup 2011 - jarní kolo, na vodní nádrži Dešná u Jemnice. Samozřejmě jsme nemohli odmítnou a vyplnění přihlášky pro nás byla jasná věc. Za velké podpory firmy CARPSERVIS a pana Václavíka jsme zahájili přípravy. Naší největší otázkou byla problematika krmení pouze ze břehu. Pan Václavík nám ji vyřešil vyrobením lepidla, které nám pomohlo spojit veškeré krmení do soudržné koule s velmi rychlím rozpadem a vysokou atraktivitou pro zdejší kapry.

Místo jsme měli vylosované předem, takže jsme věděli, co nás čeká. Po podrobném ohledání dna jsme zvolili hloubku 2,3 m s jemně bahnitým dnem. Podle našich zkušeností jsme zvolili vzdálenost cca 70 m, abychom neměli problém s dohozením i za silného větru. Před začátkem závodu jsme měli vše připraveno včetně slepených koulí, které obsahovaly vařenou kukuřici, řepku, pstruží granule a pelety od firmy Carp Zoom Bloody Halibut 12 mm.

Během prvních několika hodin jsme byli znepokojeni přímým sluncem a vysokou teplotou, která měla za následek stažení kaprů do mělké vody o hloubce 1 m. K večeru se ryby stahovali do větší hloubky a začali se objevovat záběry. Prvním kaprem byl krásný šupináč, 85 cm o váze 12,8 kg , kterému zachutnali pelety Bloody Halibut . Hned v zápětí jsme měli sérii záběrů, které byli pouze na pelety Bloody Halibut 12 mm a zúžili nám výběr nástrah na jednu jedinou a tak nám pomohli dohnat ostatní závodníky, ale objevil se problém s nekvalitním zaseknutím ryby a následním vyříznutím po 10 m zdolávání. Proto jsme začali měnit návazce z různých materiálů, ale situace byla stále stejná. Během nočního lovu a zoufalství jsme dostali spásnou myšlenku a návazec jsme prodloužily ze stávajících 25 cm na 32 cm a odstraněním rovnátka. Hned v zápětí se dostavila další série záběrů, kterou jsme vždy proměnili ve zdolanou rybu.

Během ranního mezisoučtu jsme zjistili, že neztrácíme moc bodů na první 3 pozice. To byl impuls zvýšit aktivitu a napravit ztrátu z předchozího dne. Ačkoliv opět svítilo slunce, objevila se v dáli bouřka, která tlačila ryby do hlubší vody a začala nám série záběrů, která trvala několik hodin a přinesla dalšího kapra, 81 cm 11,2 kg.

Po ukrutné bouřce jsme byli promočení, ale stále se objevovali záběry, které jsme dokázali proměnit. Pravidelné dokrmování vždy po záběru pěti až deseti koulemi stále udržovalo ryby v aktivitě jenže během poslední noci nám začala docházet krmná směs a pelety. Byly jsme nuceni uskromnit krmné dávky a tím se nám snížila frekvence záběrů.

Naše body se pomalu načítaly, ale vzhledem k nedostatku krmení a úpornému teplu jsme začali propadat. Čas neúprosně běžel a konkurenční týmy na mělké vodě měly velkou převahu a odsunuli nás na 6. místo v celkovém pořadí z 31 soutěžících týmů. Poučeni z chyb se opět vrátíme na podzimní kolo a doufáme, že pelety Carp Zoom nám opět budou nápomocny v cestě k prvnímu místu.

Carp Team Brno

Jaromír Kříž & Stanislav Burian

Komentáře

Přidat komentář

Vyplňte všechna pole označená (*)

Komentáře

Diskuze neobsahuje žádné komentáře.