Jarní řeka

16.5.2011, autor: David Raušer

A je to tady! Po dlouhé době naplánované 4 volné dny a jak jinak je využít než vyrazit na jarní, mimochodem po několika letech poprvé v tomto období nerozvodněnou řeku Dyji. Pro lov jsme zvolili místo, kde se řeka lehce láme, u našeho břehu je hloubka přes 4 m(koryto s hlavním proudem) a naopak u protější strany jen metrová hloubka, kde voda téměř stojí.

Místo jsme krmili už tři dny předem kukuřicí, halibut peletami a boiliesem mrtvý korýš a oliheň.

První den lovu jsme hned po příjezdu přikrmili 5kg kukuřice, kilem pelet a kilem boilie. Pod háček jsem nastražil na oba pruty boilie oliheň – na jeden prut 16 mm a na druhý prut 20 mm. Obojí jsem obalil v práškovém powder dipu mušle, který se jako jeden z mála dipů na boilie udrží i několik hodin v proudu. Na první záběr jsem čekal asi do 22. hodiny. Přišel z hrany mezi mělčinou a hloubkou na 16 mm boilie. Po těžkém souboji končí na mé podložce 13,2 kg těžký a 89 cm dlouhý šupináč.

Druhý den v 6 ráno mi přišel záběr z koryta opět na 16 mm olineň, ale kapr se mi jen krátce ukázal a vypl se, byl to asi 10 kg šupináč. Zbytek dne byl bez záběrů,(tedy pokud nepočítám projíždějící parník a 3 snad slepé vodáky), což mě značně znervóznilo, takže jsem si řekl, že to tak nenechám. Pro sobotní ráno jsem si připravil kyblík krmení, kterým jsem si nahusto prokrmil malou část tišiny v metrové hloubce, kde jsem doufal, že by se kapři mohli přes den vyhřívat. Z tohoto místa mi v půl 4 přišel záběr na 20 mm mrtvého korýše a po nekonečném souboji jsem dostal na břeh šupíka 90 cm 14,2 kg. Bohužel to byl až do konce výpravy můj poslední záběr. Závěrečnou noc se Luďkovi podařilo zdolat asi 80 cm sumíka na feeder s 16 mm boiliem oliheň.

4 záběry za 4 dny není zrovna moc, ale na druhou stranu jsem byl rád, že nás „nenavštěvovali“ kapří dorostenci a jiná drobná ryba.

Přeji úspěch všem slušným rybářům a někdy u vody Zdar!

David Raušer

Komentáře

Přidat komentář

Vyplňte všechna pole označená (*)

Komentáře

Diskuze neobsahuje žádné komentáře.