Velikonoce na Labi

8.5.2019, autor: Michal a Veronika

Velikonoce na Labi

Po neskutečně dlouhé době, dá se říct až utrpení, jsem se dostal konečně na pár nocí k vodě. První delší volno v roce vychází na křesťanský svátek Velikonoce, kdy údajně Ježíš Kristus vstal z mrtvých. Pro mě je to vždy akorát pletení pomlázky a volno, nijak to neprožívám. V hlavě se mi totiž začaly množit úplně jiné myšlenkové pochody.

Dlouho jsem u vody nebyl, tak si říkám, abych měl hlavně vše pro ryby, já to nějak přežiju, kdybych na něco zapomněl. Auto opět napěchované, ještě člun na střechu a hurá k vodě. Místo jsem chtěl trošku jiné, ale jezdit k vodě po práci na 18. hodinu je prostě pozdě, abych si ještě vybíral. Zvolil jsem tedy místo, kde je klid a člověk má jistotu, že tam bude sám. Bohužel je to na úkor toho, že je tam mraky malých ryb všeho druhu, což se mi zase potvrdilo.

Do vody jsem házel na jeden prut samozřejmě brusinku 16 mm a kombinoval jsem Mrtvého Korýše 20 mm s Rozpálenou Švestkou 16+20 mm na druhém. Koule jsem měl dopředu hodně zalité boostrem, aby byly trošku měkčí a rychleji pracovaly ve studené vodě.

Ryby byly docela při chuti, takže to jezdilo na vše, co jsem tam měl. Ten nej kapřík, pro kterého jsem přijel, si vzal Švestku s popem Skopex-Ananas.

Nebylo to monstrum, ale krásná ryba která mi udělala po takové době opravdu radost. Myslel jsem si, že už ani nepřijde po každodenních nájezdech nasazených kapříkú a tloušťů.

U vody to uteklo přesně jak voda v Labi. Vím ale, že jsem tam byl a pojedu zas.

Ať vám to jezdí, V&M Team.

Komentáře

Přidat komentář

Vyplňte všechna pole označená (*)

Komentáře

Diskuze neobsahuje žádné komentáře.