Můj cíl, můj trumf

2.11.2010, autor: Honza Slanina

Občas se věnuji spolu s kolegy rozlehlé a docela i frekventované pískovně nedaleko domova. Je trochu podivné, že o tomto revíru kolují různé řeči o snad až mytických kaprech. Voda je to stará, dosti členitá, ale vlivem nemalého rybářského zájmu docela složitá. Vím, že se zde chytnulo pár parádních lysců, co opravdu stojí za námahu. Dlouho však nikdo podobnou rybu neulovil a tak jsme s Petrem počkali na první podzimní ochlazení a vyrazili na ně. Bylo nám od počátku jasné, že musíme zvolit jinou taktiku, než je zde zvykem. Tito lysci budou asi jinde a složitě chytatelní, nebo tu už nejsou. Rozhodnutí bylo strmé bez pochybností. Revír skýtá několik málo míst, kde se téměř nerybaří z důvodu složitosti přístupu k vodě. Jedná se vlastně o docela velkou plochu na jezeře, kde je relativní klid a přitom super pozice pod vodou. Bylo nutné najít v travnaté džungli místo s ležící travou jež dovoluje chytání. Pravda je, že toto vyžaduje nemalé úsilí a precizní nahazování. Kapry jsme zde několik dní před výpravou i viděli, takže jsme tomu opravdu věřili.

Protože se zde hodně krmí na spoustě místech, tak jsme chtěli krmit málo, ale velmi atraktivním materiálem. Právě toto by mohlo v takové situaci fungovat. Po pár předešlých výpravách jsme tušili , že bude fungovat boilies Nutrix Cesia-javor. Později se opravdu ukázalo jako nejúspěšnější a to jsme ještě vsázeli na další tři druhy. Náš postup byl docela jednoduchý. Všechny druhy boilies jsme rozkrájeli a zalili ještě zbrusu novou tekutou potravou Nutrix Biorapid reagin Sweet Braid AM a nechali zaschnout. Tahle marmeláda byla naprosto jedinečnou. Nejsme zastánci žádných vychytralostí a přehnaných triků, ale toto opravdu fungovalo na jedničku.

Perfektně nám pomohla také vychytávka s PVA punčochou. Připravenou dobrotu jsme vkládali do PVA punčochy jako drobné vnadidlo a velkou pomoc. Když se boilies v PVA a marmeládou potápí na travní koberec, tak se nám téměř nikdy nestane, že se háček zachytí o trávu. Většinou jsme měli záběr. A to se bez použití této vychytávky nestávalo tak pravidelně.

Během pár dnů se nám podařilo chytit několik lysáků a to jiste nejsou poslední. Jisté je, že tu opravdu jsou. Závěrem lze pouze říci, že naše podzimní výpravy jsou o poznání úspěšnější než v minulosti a to nás velmi těší a motivuje i pro zimní rybolov. Takže snad někdy na rybách se sněhem na bivaku.

Za Carp Servis Honza Slanina.

Komentáře

Přidat komentář

Vyplňte všechna pole označená (*)

Komentáře

Diskuze neobsahuje žádné komentáře.