Sen o Mořské panně

13.4.2018, autor: Aleš Václavík

Jednoho slunného letního večera se mi stala zvláštní věc...

Jednoho slunného letního večera se mi stala zvláštní věc… Už druhý den sedím u oblíbeného jezera ukryt v rákosovém lese. Okolo poletují hejna vážek všech barev a různorodí motýli. Vodní ptactvo svým zpěvem dokresluje celou siluetu hřejivého letního večera. Však záběru se ne a ne dočkat. Je to takové prapodivné, ale oni nechytají ani ti druzí rybáři co jich v dáli není málo… S přivřenými víčky se bráním nízkému slunci, až mne to skoro uspává. Vnitřně jsem již předem smířen s kaprařským neúspěchem. Pozvolna podléhám večerní únavě.

Když už i červánky jako poslední záchvěv dne na obzoru mizí ve tmě, se náhle začíná odehrávat cosi zvláštního. Jako mávnutím proutku se na pár okamžiků, jakoby vrátil podvečer. Z vody vystoupila překrásná mořská panna s chápajícím výrazem ve své dech beroucí tváři. Beze slov vložila do mých roztřesených rukou růžové kuličky, které svou opojnou vůní zalily vše okolo. Pak náhlý záblesk z dáli ukončil tento zázrak a opět byla zpátky tma. Asi se mi to zdálo, či co? Ale ne, ta vůně tu stále je a ty kuličky tu také leží… Omámen údivem navlékám jednu růžovou kuličku na svůj návazec a nahazuji. Stále mi buší srdce jako maratonci před cílovou páskou a při tom šponuji čihátko pod prutem. Snad to ani nedošponuji… V tom okamžiku mi ryba náhle bere vlasec přímo z ruky. Zvedám prut a už to cítím, životní úlovek… Takto to probíhá celou noc. Nikdy jsem nic podobného nezažil a ani nenachytal.

Následující víkend jsem vyrazil zase. Mé úspěchy se zopakovaly. Další víkend znova a příští zase… Tohle bylo trochu přehnané, ovšem jistě by se nám to všem moc líbilo… a to nejspíš v celém znění. Ale ono to tak bohužel nefunguje. Jediné co je z této pohádky pravda, že jsem chytal na růžové kuličky a ony všude parádně fungovaly. Ony růžové boilies jsou totiž naší novinkou 2018 v řadě Boilies Boss2 s názvem Mořská panna. Tato varianta boilies je vyrobena především na bázi enzymaticky upravených živočiších bílkovin, které kapry doslova fascinují. Dalším zásadním atributem Mořské panny je speciální kombinace pachových silic, která se nám osvědčila již v minulosti. Mořské panně jsme věnovali bezmála téměř celou uplynulou sezónu. V mnoha různých situacích jsme ji testovali jak to jen šlo a výsledky byly více jak výborné. V přiložených materiálech jsou fotografie mých úlovků na tento skvost z několika výprav. Buďme realisti… Mezi těmito úspěchy bylo mnoho hodin, kdy jsem byl opravdu bezradný. Avšak sečteno a podtrženo, tyto výpravy mi přinesly mnoho hřejivých chvil u vody. Pokud budete mít chuť Mořskou pannu vyzkoušet, doporučuji kombinovat s naším vlajkovým atraktorem, Biorapid atrakt stejné příchutě. Nechci se zde rozepisovat o detailech mých nejhezčích kaprů, které mi Mořská panna přinesla. Raději tento prostor zaplním fotografiemi, co mnohdy řeknou více jak dlouhé věty. Ale posuďte sami. Já sám za sebe hodnotím toto boilies palcem nahoru. V nadcházejícím čase budu netrpělivě čekat na reakce ze strany vás, co budete mít chuť Mořskou pannu prubnout. A na závěr se nenechte zmást, pro někoho možná, tuctovým vzhledem. Věřím, že nadchne i vás. Přeji mnoho úspěchů při kaprařských vycházkách a s Mořskou pannou obzvlášť.

Komentáře

Přidat komentář

Vyplňte všechna pole označená (*)

Komentáře

Diskuze neobsahuje žádné komentáře.