Letošní léto

7.11.2017, autor: Jan Blecha

Každoročně podnikám vždy koncem léta týdenní rybářskou výpravu na soukromou vodu Štít...

Každoročně podnikám vždy koncem léta týdenní rybářskou výpravu na soukromou vodu Štít.

Letos ale bylo vše jinak. Můj starší syn Lukáš začal prvním rokem oficiálně chytat a udělal si svoji první povolenku. Proto jsem se rozhodl trošku své plány přeorganizovat a s oběma kluky jsem se snažil přes prázdniny jezdit k vodě.

Nejprve jsme si vybrali poblíž místa bydliště takový malý rybník s kapří obsádkou, aby si děti zachytaly. Zde se jim pokaždé několik ryb podařilo chytit. Ryby zde braly opravdu snad každých pět minut a kluky to bavilo. Podařilo se jim vytáhnout několik menších kapříků a dalších ryb.

Se starším synem jsme vyrazili i na oblíbenou pískovnu, kterou jsme navštěvovali několik dní. Zde se synovi podařilo ulovit neskutečně pěkné ryby, které jsem už dlouho neviděl, a to hlavně úhoře 100 cm a 91 cm, bolena, pěkného kapra 70 cm, štiku, krásné okouny a spousty bílé ryby. Obzvlášť úlovky obou úhořů a kapra jsem si užíval i já, neboť syn se jich zhostil opravdu jako zkušený rybář a kromě podebrání nepotřeboval žádnou pomoc. Proto i místo výpravy na Štít jsem si letos na týden zamluvil chatu na Sázavě s tím, že to pojmem jako chlapskou rybářskou výpravu.

Výprava se vydařila, ač ne tedy v množství ryb. Byla to spíše taková poznávací výprava, hodně výletů, atd.. Sice mě Sázava trochu zklamala, neboť když jsem sem dříve jezdil, vždy jsem si pěkně zachytal. Ale už to není, co to bývalo. Ovšem oba kluci si to užili a to bylo to hlavní, protože Posázaví je opravdu ještě kus krásné, čisté přírody. Kluci zde chytali ouklejky, podoustve a chytil se i jeden kapr a starší syn zde opět chytil úhoře 72 cm. Ti mu opravdu letos šli.

Štít je sice fajn, ale je to spíše o chytání kaprů, velkých kaprů, ale jak jsem psal, zde byla i jiná aktivita, tak že to bylo fajn.

I mně se tedy v tomto období srpna povedli chytit na pískovně dva pěkní kapři. Jeden o délce 91 cm – 14,20 kg a druhý 77 cm – 9,40 kg. Oba se nechali zlákat na boilies Mrtvola.

Snad se to klukům líbilo a kdo ví, třeba příští rok podnikneme opět všichni společně výpravu už za většími rybami???

S pozdravem

Blecha Jan

Komentáře

Přidat komentář

Vyplňte všechna pole označená (*)

Komentáře

Diskuze neobsahuje žádné komentáře.