Týden snů

10.10.2017, autor: Milan Trešl

Po příjezdu na místo a nastěhování všeho potřebného k týdennímu rybaření vyrážím na vodu zmapovat místa.

Po příjezdu na místo a nastěhování všeho potřebného k týdennímu rybaření vyrážím na vodu zmapovat místa. Pár slibných jsem našel a spěchám připravit další podstatnou část cesty za trofejními úlovky – nástrahu. Mým cílem je ryba přes 20 kg. V tomhle jezeře pár kapitálních kaprů žije, otázkou je, čím zaujmout.

Volím osvědčenou dvojici Rozpálená švestka beton a Přírodní játra, obojí doplněné o boostery a obalovačky ve stejné příchuti. Můj experiment spočívá v pokusu vyselektovat větší ryby větší nástrahou. Nezlomí mě ani správcovo tvrzení, že to tu nejvíc bere na 16 mm. Finální sestava je následující: levý prut s 3 x 25 mm Rozpálené švestky (pracovní název „vlak“).

Zavážím jej na hranu koryta obklopenou pařezy. Prostřední prut s 1 x 25 mm kuličkou švestky mám přímo v korytě jezera. Pravý prut s 20+25 mm Přírodními játry dávám pod břeh těsně k zatopeným stromům. Tak uvidíme, jestli na velikosti záleží!

Se soumrakem přichází první záběr a já zdolávám krásného šupináče přes 18 kg. Během focení najednou další záběr na levý prut s „vlakem“. Okamžitě spěchám do člunu. Při pohledu na statného lysce v podběráku si říkám, že těch 20 kg by mít mohl. Paráda - 20,5 kg.

Do půlnoci přišla švestka na řadu ještě dvakrát, kdy jsem vytáhl další 2 kapry, 20,5 a 20 kg.

Musím říci, že ryby jsou tu opravdu v kondici, souboje na vodě stojí za to. Zdánlivě absurdní volba s obřími koulemi začíná být zajímavá.

Znáte ten pocit štěstí, který vám nedovolí usnout? Nevěřícně zírám do tmy a poslouchám ticho noci. Cíl výpravy naplněn za jediný večer?! Takhle rychlý rozjezd jsem nečekal. Kolem 4. ráno přichází pomalá jízda na vlak. Po vydatném souboji se u člunu ukazuje široký lysec. Po zvážení má 25,5 kg.

Taková chytačka mě vážně baví! Ráno si říkám, že lepší noc u vody jsem snad nezažil!

V pondělí ryby trochu umírnily, ale i tak se v noci povedly 4 menší do 15 kg.

Úterý začíná prvním ranním záběrem a to na Přírodní játra. Po 20 minutách kotvičkování se mi nakonec daří zdolat nádherně vybarveného šupináče 23,5 kg.

Bomba, mám radost! Během dne přibylo ještě pár kapříků, největší 15,2 kg lysec.

V noci ze středy na čtvrtek se vyjasnilo a výrazně ochladilo. Ještě večer přišla jízda na Rozpálenou švestku, kterou zobnul kapr těsně pod 20 kg.

Ryby se házely poblíž krmných míst, měsíční světlo zalévalo hladinu a já tušil něco velkého. V půl 4 ráno mě budí pomalý záběr na prut, který mlčel od první noci (3 x 25 mm švestka). Kapr si mě pěkně vodí. Neskutečný souboj! Po půlhodinové přetahovačce je u hladiny. Mohutný šupináč s širokým hřbetem a výrazem hrdého veterána. Hrdí jsme oba, jen mně se klepou kolena. On, zkušený stařík, nehne ani brvou. Beru si druhou váhu, má prostě 31,5 kg, je to tak!!! Nemůžu tomu uvěřit, nevím, jak to popsat. Vím jen, že je to můj životní úlovek…

V pátek ráno zdolávám ještě krásného kapra 21 kg na Přírodní játra. Výpravu zakončuje 19 kg šupináč na 25 mm švestku.

Tohle byl týden snů, během něhož se mi povedlo zdolat 7 kaprů přes 20 kg a 1 přes 30 kg. Děkuji Alešovi Václavíkovi za opravdu kvalitní a kompletní sortiment boilies. Betonová Rozpálená švestka je top kulička na velké ryby, však mi jich už několik přinesla. Děkuji také mojí milované Markétě, bez její podpory bych u vody nebyl.

Komentáře

Přidat komentář

Vyplňte všechna pole označená (*)

Komentáře

Diskuze neobsahuje žádné komentáře.