Famózní ryba!!!

31.7.2017, autor: Jan Blecha

Hned druhý den po předešlém ulovení dvou krásných kaprů, opět brzo ráno, vyrážím k vodě. Silný vítr stále neustává a to ani přes noc.

Hned druhý den po předešlém ulovení dvou krásných kaprů, opět brzo ráno, vyrážím k vodě. Silný vítr stále neustává a to ani přes noc. Jelikož je opravdu brzo, v tichosti nahazuji své pruty do známých míst, kde jsem předešlý den chytil dva krásné kapry a toto místo jsem před odchodem prohodil několika hrstmi boiliesu.

Vše je připraveno a já ještě v ranních hodinách uléhám ještě trošku se dotáhnout, než začne svítit slunce. Opět brzo po ránu přichází záběr, asi dvě hodiny po nahození. Rychle jsem vzhůru a letím k prutům. Zvedám prut, ryba jede kousek doleva, pak doprava a pak následuje neskutečná jízda na volnou vodu. Nevěřícně držím prut a zírám, jak si ryba neustálým a silným tahem bere nekompromisně metry z ne úplně povolené cívky. Nebál bych se říct, že si vzala v kuse dobrých 60-80 metrů, kdy se potom obrátila a dala mi šanci nějaký ten metr dostat zpět.

Tento výpad zopakovala ještě jednou, ale již nebyl tak dlouhý. Souboj trval dobrých třicet minut. Neskutečný a krásný souboj s majestátní rybou, která se pak objevila v mém podběráku. Nevěřícně koukám do vody a pomalu si uvědomuji, co že jsem to vlastně chytil. Vážím kapra a váha mi ukazuje číslo 24,90 kg a délku 106 cm. Mám neskutečnou radost už i kvůli loňské sezóně, kdy jsem na kapry měl opravdu smůlu a ještě mám rozklepaná kolena z předešlého souboje.

Neskutečný kapr!!!! Tato famózní ryba mi zabrala na mnou letos nově zkoušenou příchuť boiliesu Mrtvola s také novinkou na letošní rok malou plovku Cherry a Oliheň. Klasická montáž na dno s několika kuličkami boiliesu na PVA.

Firmě Carp Servis a hlavně panu Václavíkovi bych chtěl tímto poděkovat za super kvalitní výrobky, které mi dopomohly k tomuto gigantovi.

S pozdravem

Blecha Jan

Komentáře

Přidat komentář

Vyplňte všechna pole označená (*)

Komentáře

Diskuze neobsahuje žádné komentáře.