Ranní double

26.7.2017, autor: Jan Blecha

Ranní double
Je krásné ráno, jsem u vody, koukám do leva, do prava, naproti a nikde nikdo, nejspíše to je i docela silným větrem, který ani přes noc nezeslábl.

Je krásné ráno, jsem u vody, koukám do leva, do prava, naproti a nikde nikdo, nejspíše to je i docela silným větrem, který ani přes noc nezeslábl. O to více hořím nedočkavostí nahodit, neboť mít vodu "jen pro sebe“ se stává jen málokdy.

Neodmyslitelná montáž s plovkou a příchutí Mrtvola po chvíli dopadá na dno a následuje klasika na dno. Zde jsem tentokrát dal příchuť Casia-Scopex + malá plovka Ananasu. Ryby zde docela pravidelně spolupracují, když mají tedy chuť, hlavně po ránu, což mám za ta léta vypozorované, proto je důležité být u vody co nejdříve a ničím se moc nezdržovat.

A opět vše sedělo a záběr se dostavil. Krásný ranní záběr na sebe nenechává dlouho čekat. Ryba neodolala plovce – Mrtvola. Krásný souboj a v podběráku se převaluje po chvíli, řekl bych již starší, ale krásný lysec o délce 89 cm a váze 14,80 kg. Při pořizování fotek, při samém konci se opět ozývá již v druhém podání můj příposlech. Na nic nečekám, kapra rychle pouštím a vydávám se k druhému prutu. Zdá se, že ryba bude o něco větší. A skutečně. Po podebrání v řadě již druhého kapra a položení na podložku měřím 97 cm a váhu 16,30 kg.

Ani tomu nemohu pořádně věřit, neboť ulovení takhle krásných dvou kaprů hned po sobě bych snad spočítal na jedné ruce, kdy se mi to povedlo.

Opět se mi ale vyplatilo být hodně brzo ráno u vody i za silného větru. Dopoledne již byl klid, a proto někdy brzo ráno zase někdy…

S pozdravem

Blecha Jan

Komentáře

Přidat komentář

Vyplňte všechna pole označená (*)

Komentáře

Diskuze neobsahuje žádné komentáře.