Jezero KOPA

6.7.2017, autor: Vlastimil Johanides

Opět po roce jsme se Mirkem Kadlecem domluvili na pětidenní rybačce na svazové vodě, ale vše bylo jinak.

Po příjezdu na jezero nás přivítal úžasný člověk - paní Eva, která na Kopě působí jako správce a v jejích činnostech, které na jezeře provádí, by se jí nevyrovnal ani kdejaký chlap.

Po prohození pár slov a vyřízení veškerých formalit se s Mirkem přesouváme na lovné místo číslo 9.

S sebou jsme si vezli produkty z dílny Carp Servis Václavík a to již několik týdnů naboosterované boilies Oliheň, Chobotnice, Rozpálená švestka, Játra-Vanilka, Přírodní játra a k tomu na chytání boilies v dvojobalu Oliheň, Chobotnice a Přírodní játra.

Před zahájením lovu opět padla sázka mezi mnou a Mirkem. Kdo uloví prvního kapra, vaří tomu druhému kávu po celou dobu rybaření, kdy si jen vzpomene.

Po zakrmení lovných míst převážně boosterovaným boilie přišel první záběr Mirkovi na Játra-Vanilka, ale ten ještě neproměnil (škoda). Další záběr jsem měl já na Chobotnici v dvojobalu, a ten už dopadl prvním kaprem na naší podložce a osud byl zpečetěn, stal jsem se vrchním vařičem kávy. Jedinou útěchou mi mohlo být, že loni tato sázka dopadla na opak a Mirek vařil kávu mně.

Druhý den se nám to pěkně rozjezdilo a to převážně na boilies v dvojobalu Oliheň a Chobotnice. Mirkovi pak výborně fungovala Rozpálená švestka již několik měsíců naboosterovaná a Játra-Vanilka, na kterou ulovil i několik krásných jeseterů.

Mně se také podařilo několik jeseterů chytit, ale ten největší přišel na Přírodní játra v dvojobalu. Souboj s těmito dinosaury je opravdu zážitek.

Čas strávený na rybách utekl jako voda a já s Mirkem jsme s touto výpravou mohli být velice spokojení. Podařilo se nám vytáhnout opravdu velké množství krásných kaprů převážně od 7 kg do 14 kg, ale i několik kaprů přes 14 kg a dva přes 15 kg. Dále několik jeseterů od 11 do 28 kg - prostě paráda.

Třešničkou na dortu byl poslední noc ulovený šupík - krásných 19,80 kg na boilies ve dvojobalu Oliheň.

Závěrem bych chtěl poděkovat člověku, který se o celé jezero s láskou stará a každý podvečer nás přišel navštívit společně se svou manželkou Petrou a synem Zdendou alias Lojzíkem, díky Honzo...

Za CSV Vlasta Johanides a Miroslav Kadlec.

Komentáře

Přidat komentář

Vyplňte všechna pole označená (*)

Komentáře

Diskuze neobsahuje žádné komentáře.