Říjnová výprava

9.11.2009, autor: Jan Vala

V září tohoto roku jsem oslovil naše dlouholeté zákazníky - East River Team. Jsou to hoši, co rozhodně umějí chytat ryby a mají jasno v tom, co chtějí. Protože je to parta, která je dlouhodobě přirostlá k našemu boilies programu, domluvili jsme se na spolupráci. Jejich činnost je opravdu rozsáhlá a důstojná. To můžete sami posoudit na našich nebo nejlépe přímo na jejich webových stránkách (odkaz naleznete na pravé straně webu Carp Servis v rubrice spřátelené weby). A nyní máte možnost shlédnout jejich první výpravu v obrazech oficiálně pod naší vlajkou. Přeji jim mnoho úspěchů, houževnatosti a nadšení v této činnosti. Aleš Václavík

Začátkem října jsem vyrazil s parťáky z East River týmu na jednu z našich posledních letošních výprav, na letos novou soukromou pískovnu.

Vsadili jsme na osvědčenou klasiku kombinace ryba-banán a losos-sardinka v průměru 16mm. Voda měla ještě krásných 17°C, sluníčko svítilo a krásně hřálo, foukal středně silný západní vítr, prostě babí léto jak má být. Věřili jsme proto, že by se snad kapři mohli pomalu začít významně zásobovat na zimu. Zvolili jsme místo na návětrné straně pískovny, s tím, že budeme zkoušet chytat ryby blízko břehu zhruba v hloubce kolem 5m. Spoustu rybářů zde zaváží na maximální povolenou vzdálenost tak proč to nezkusit hned „pod břehem“.

Nakonec se ze krásných čtyř dnů vyklubalo přes 30 záběrů, z toho jsme se dostali sedmkrát přes 10kg (největší 88cm 12,2kg, bohužel nízká forma šupináče) a tři krásné Jesetery, Jeseter Ruský (104cm, 111cm) a Jeseter Malý (90cm). Nejvíc záběrů bylo na naší oblíbenou losos-sardinku. Velice se osvědčilo smáčet boilies před náhozem v tekuté potravě z řady Nutrix profi a kombinace na panáčka s 16mm pop-up od Carp Zoom byla asi nejlepší.

Za East River Team s pozdravem Petrův zdar

Jan Vala

Komentáře

Přidat komentář

Vyplňte všechna pole označená (*)

Komentáře

Diskuze neobsahuje žádné komentáře.