Velikonoce na brusinkách

12.5.2017, autor: Michal a Veronika

Velikonoce na brusinkách

Po překotných přípravách a dnech plných spěchu a stresu se za námi konečně zavřely dveře od auta a my mohli vyrazit vstříc dobrodružství. Jeli jsme na písník, který nás stále více překvapuje a odkrývá svá tajemství. Když jsme dorazili na místo, všude bylo spousta rybářů, kteří si také chtěli

chytnout toho velikonočního kapříka, ale nakonec jsme se usadili na pěkném a klidném místě, kde jsme ještě nebyli. Rybolov mohl tedy začít. Počasí nám rosničky předpovídaly aprílové a také tomu tak bylo. Nesmělo tedy ve výbavě chybět něco na zahřátí.  Jelikož jsme na místo dorazili až k soumraku, moc se toho nestihlo a pouze jsme prozkoumali terén a zabydleli jsme se.

Ráno, když zazvonil budíček, se nám z vyhřátých spacáků moc nechtělo, jelikož teploměr ukazoval pouhých 5 stupňů. Ale přemluvili jsme se a šli jsme nahazovat. Místa jsme měli už vytipovaná z večera. Dva pruty jsme směřovali k lavici, kde jsme krmili převážně partiklem a půleným boillie. Chytali jsme malé plovky nebo hodně ořezané kulky. Třetí prut mířil do hloubky před lavici cca 6,5m s brusinkou v 16 mm a popkou Moruše-Chobotnice s PVA. Krmili jsme jenom brusinkou 16 a 20 mm. Poslední proutek byl feeder kousek u břehu na zachytání. Kukuřička a Buletky. Ryby se ukazovaly a dráždily nás, avšak žrát se jim ze začátku nechtělo. Jelikož svítilo sluníčko, užívali jsme si krásného jarního dne a vymýšleli strategie, jak něco ulovit. Do večera se nic nestalo, a tak jsme se ponořili do spánku.

Dalšího rána bylo opět chladno, ale začali jsme si pomalu zvykat a ranní kafíčko nás zahřálo. Odpolední teploty už byly příznivější jak pro nás, tak i pro ryby. Bylo to zajímavé sledovat, jak se na úkor počasí příroda okamžitě začala probouzet. S oteplením ryby začaly konečně reagovat na potravu a záběry chodily během celého dne. Avšak jen z hloubek. Za 5 dní jsme neudělali záběr z okolí lavice ani v malých hloubkách. Ani od břehu. Při prvním kontaktu s rybou začala po zimně ohromná euforie a radost. Při pravidelném krmení malými dávkami začaly i pravidelně chodit záběry. Celkem jsme měli 7 záběrů a 7 ryb na břehu. Váha ryb byla od 8 kg do čistých 16 kg. Ta šupinka, co jsme vytáhli, bylo ohromné překvapení a nádherné zahájení letošní sezony. Letos máme více povinností se stavbou domečku, jenže po tomto navnadění asi budeme muset v garsonce zůstat ještě o něco déle.

Správná volba krmení se nakonec v podobě poctivě naboostrovaného PVA v lososovém proteinu Oliheň v kombinaci na panáčka nebo jedna mrtvá koule 20 mm na dno v dvojobalu Chobotnice. Přikrmováno boiliesem stejné příchutě. Ryby byly pěkně nacpaný našim krmením a to pouze boiliesem, převážně Brusinkou. Stačilo chytit prvního kapra a museli jsme vše překombinovat. Vše se vyplatilo a nakonec jsme si moc pěkně zachytali. Podařil se nám i krásný double. Po zimním odpočinku měl člověk co dělat, aby to vše na břehu ukočíroval :-P Krásně jsme si odpočinuli jarní kaprařinou a probouzející se krajinou, co člověka v téhle době drží nad vodou. Ať vám to jezdí. V&M Team.

Komentáře

Přidat komentář

Vyplňte všechna pole označená (*)

Komentáře

Diskuze neobsahuje žádné komentáře.