Srdeční záležitost

16.11.2016, autor: Michal a Veronika

Výprava na svazovou vodu, která se nad míru povedla.

Září je tu. Chladnější rána, ranní mlhy a 5 dní volna. Míříme opět za kapry na jednu svazovou vodu. Jedeme v týdnu s nadějí, že u vody nebude tolik lidí. A vyplatilo se. Vedle nás pouze jeden vyvážející rybář, se kterým jsme si museli trošku ujasnit naše sektory chytání…

Dělba práce při příjezdu byla jasná. Já nabíjím člun echolotem a vyrážím pátrat. Voda je teda monstrózně zarostlá. Všude okolo řasy až k hladině. Brouzdám všude kolem, a přece se v tom lese pod hladinou něco našlo. Byl to mírný svah mezi řasami v 5 metrech, kde najednou vykoukla na obrazovce krásná cestička. Top místo, říkám si. Další místo jsem našel asi ve 4 metrech těsně u jedné lavice. Místem jsem si byl taky jistý, že stojí za to.

Chtěli jsme si zaházet, tak jsem hledal místa naschvál na nához. Chytali jsme taky blízko břehu a nechtěl jsem plašit stálými vývozy.

Počasí bylo ze začátku jako na houpačce. Přijeli jsme za krásného počasí a druhý den bylo hned pod mrakem s celodenními přeháňkami.

První záběr od menšího kapříka se podařil z místa u lavice. Zabral hned druhý den, proto jsme byli naladění. Při ochlazení se přestaly ryby ukazovat a my byli bez záběru až do 4. dne.

Krmili jsme docela pravidelně vybraná místa menšími dávkami boilie spolu s pstružími peletami. Losos-Sardinka a Rozpálená Švestka ve 20 mm byly hlavní zbraně výpravy. Jak se ukázalo, krmit se vyplatilo. Boilie jsme boostrovali Lososovým proteinem Sardinka.

Opět se udělalo hezké počasí a ryby začaly konečně jezdit a reagovat. Záběr od břehu jsme prostě neudělali, ale zato z hloubky top místo překvapilo.

První hezká ryba přišla na ořezanou Rozpálenou švestku 20 mm s plovkou. Krásně stavěný lysec, ze kterého jsem měl velkou radost. Letošní rok je pro nás na rybách spíše trápení, tak si cením každé ryby. Byl jsem nabažený konečně lepší rybou a chtěl jsem víc.

Předposlední den se od rána nic nedělo a já jsem opět ztrácel naději. Sedíme s Verčou na suchých podložkách a kocháme se na sluníčku. Při ťukání hrníčky s teplým pivem říkám: „Zase to nejezdí, prostě“ . Najednou se v půl 3 odpoledne rozjel prut z toho top místa na cestičce. Při zvednutí to stále jelo. Jo jo jo! Je tam, pěkná ryba konečně, křičím na kolegyňku. Losos-Sardinka a plovka obalená v obalovačce Losos-Sardinka. Máchal jsem ji tam hodně dlouho a věřil jsem ji. Voda mi nadělila opět úžasnou rybu z hlubin, se kterou jsem se setkal už dříve. Na podložce skončil krásný, zdravý lysák s váhou 21,2 kg a 101 cm. Na spodní části tlamky měl malou modřinku po háčku, jinak byla ryba nedotčená. Byl to krásný pocit vidět, že se té rybě daří dobře i po těch všech procesech focení vážení atd.

Poslední den zakončili už jen malí bojovníci na Kril-krevetu v dvojobalu. Pruty jsem začal vozit na lavici asi do 1 m, aby si Verča taky zachytala. Na vodě jsme byli sami, tak jsme nikoho moc nedráždili.

Nakonec neskutečná výprava s obrovským překvapením. Na takovou rybu jsem čekal celou sezonu.

Krásně strávené chvíle u vody přeje V&M Team.

Komentáře

Přidat komentář

Vyplňte všechna pole označená (*)

Komentáře

Diskuze neobsahuje žádné komentáře.