Možnost, jak používat PVA

25.8.2010, autor: Mirek Kadlec

Moje poslední čtyřdenní výprava,kterou jsem podnikl na mou oblíbenou svazovou vodu,se nesla v duchu odpočinkové. Vždyť poslední dva měsíce neznám nic jiného než šestidenní pracovní proces,jeden den volna a opět práce a tak pořád dokola.Nezbývalo nic jiného než čekat na celozávodní čtrnáctidenní dovolenou a ukrojit si necelé čtyři dny pro sebe a kapry.
Zde se nebudu rozepisovat o této výpravě,ale chtěl bych se s Vámi podělit o to,jak připravuji v tomto ročním období,kdy kapři mají hojnost přirozené potravy a je těžší přimět k tomu,aby právě sezobli to,co jim nastražíme pod háček( mimochodem jsem ulovil osm kaprů od čtyř do deseti kilogramů) různé druhy PVA meteriálů,které jsou k dostání v obchodě a na internetových stránkách pana Aleše Václavíka a jeho firmy CARP SERVIS.

K výrobě jsem použil:

20mm boilies Muréna řady Nutrix Profi

20mm boilies Losos/Sardinka

Biorapid Reagin - jedná se o našlapanou tekutou potravu řady Nutrix Profi

Pelety Raptor

Carp Zoom – PVA tubus se síťkou 23mm(punčocha) - je k dostání i větší průměr a to 37mm.

Carp Zoom – PVA Tape - páska, hodí se na daleké hody,nepraská

Carp Zoom – PVA nit extra strong . extra pevná s dobou rozpustnosti cca 50sek.

Velkou výhodou PVA materiálů je to,že se Vám při nahazování nezamotá montáž,což se stává a nikdo z toho dvakrát nadšený není,když vytáhne montáž a ona je celou dobu zamotaná.Další výhodou je to,že ryby mají u položené nastrahy ještě něco navíc a můžou se tudíž zdržet o něco délé a poslední výhodou je,že tekuté potravy z naší kuchyně Vám v žádném případě nerozpustí PVA materiál.

V následném fotoseriálu Vám přiblížím mnou prezentované PVA.

Na obrázcích máte možnost vidět,že jsem se rozhodl lovit na místě,kde kapři mají dostatek přirozené potravy.

Zde jsou všechny potřebné materiály k výrobě.Boilie a palety si najemno nasekám,rychleji potom uvolňují do prostoru atraktory,které obsahují a málo která ryba jim odolá,včetně našeho kapra.

Po nasekání pelet a boilie nasypte obsah do PVA punčochy a upěchujte pěchovadlem.Já osobně dělám válečky asi 5cm dlouhé.Po napěchování je pomocí boilie jehly nebo kleštiček ponořím válečky do tekuté potravy Biorapid Reagin a ponechávám je tam cca. Jednu minutu,aby se nasákly všechny složky v punčoše.

Po vyjmutí s tekuté potravy dejte válečky do nějaké uzavíratelné nádoby a nechte je tam asi jednu hodinu.Po hodině se PVA punčucha ucelí a spevní.Na druhém obrázku je již připravená montáž s PVA páskou.Já osobně dávám pouze tři kuličky z toho jednu rozpůlím.

Na levém obrázku je punčucha vhozená do vody( podotýkám,že se nejedná o žádné akvárium) a na pravém obrázku je vidět po cca.3 minutách jak se PVA punčocha doslova roztrhne a okamžitě objem,který je v punčoše láká ryby,které nemohou odolat těmto dobrotám.

I tento lysec se nechal zlákat PVA prezentací a skončil na mé podložce a v mém naručí.

Doufám,že se vám tyto rady budou hodit v praxi a přeji Všem krásné úlovky před objektivy Vašich fotoaparátů.

Za Carp Servis Team Mirek

Komentáře

Přidat komentář

Vyplňte všechna pole označená (*)

Komentáře

Diskuze neobsahuje žádné komentáře.