Dilema? Vyřeší to obyčejná koruna.

18.8.2010, autor: Marek Adamec

Z důvodu mé pauzy od delších výprav za kapry jsem se rozhodl, že se budu snažit si spíše zachytat více menších kaprů než čekat delší dobu na ty větší, vyhledávat je atd. Tak jsem se rozhodl vyrazit na jednu menší vodu, ve které po dlouhém suchu chyběl kyslík a je zde jeden zdroj kyslíku (kromě stulíkových polí) u kterého se shromažďuje mnoho ryb a tak jsem se domníval že si nádherně zachytáme. Podnikl jsem nejprve narychlo jednu 2 denní výpravu která patřila k těm průměrným vytáhl se jeden větší amur a 4 menší kapříci. Proto jsem se rozhodl toto místo v týdnu prozkoumat a zakrmovat v průběhu týdne, abych při další výpravě docílil více záběrů.

Zmapoval jsem si nejprve dno, a zjistil jsem že celou dobu jsme nástrahu házeli do zhruba 50 centimetrového bahínka, poté jsem zavrhl další věc a to že jsme chytali přímo u zdroje kyslíku, kterým je přítok od nedaleké řeky, tak jsem rozhodl že budeme chytat z druhé strany abychom neplašili ryby od nás a proto, že právě na straně přítoku se nachází pouze 5 cm vrstva bahínka a ryby budou mít proto snadnější úkol najít návnadu a nástrahu. V záloze jsme měli ještě druhé místo s ohromným polem stulíků, na kterém jsem viděl mnoho kaprů a amurů, a tak jsme si zkusili hodit korunou a ta třikrát za sebou ukázala na to druhé místo se stulíky, jenže nám něco pořád říkalo jet k přítoku. A tak se i stalo. Bohužel kamarád hraje šachy na vysoké úrovni a u nás v Pardubicích se koná každým rokem CZECHOPEN a tak každý den odjížděl ráno v 8 hodin a přijížděl ve 20 hodin unavený z šachů a šel si okamžitě lehnout.

Celý den po příjezdu se nic nedělo a večer přišel jeden záběr od velké ryby, bohužel kamarád spal a já neměl po ruce čelovku a tak jsem s prutem v ruce couval k bivaku a bouchal jsem do něj ať vstane. Po několika minutách se to konečně povedlo, ale nemohli jsme najít světlo, takže jsem celou dobu nevěděli co je zač. Ryba se mi zamotala do druhého prutu a po jednom výpadu se utrhla. Další den jsem zjistil že je úplněk a zrovna celý den pršelo, tak mi zbyla jediná šance jak si ještě možná zachytat a to změnit místo. V tom největším lijáku jsem vše sbalil a s kárkou jsem se vydal na to druhé záložní místo. První noc se povedli 4 záběry z toho dva amuři na břehu a dva zůstali nepokořeni, bohužel jeden zase i s montáží. Další den ryby mlčeli, a tak jsem se pokusil hlavně se připravit na noc, a pokusit se i o nějakého kapra, a tak jsme rozmístili dva pruty do míst kde se ukazovali kapři a dva pruty jsme nechali na původním krmném místě. V podvečer přišel první amur.

K ránu se povedli ještě dva kapři a jeden amur který se mi po 5 minutovém boji vyhákl. Zajímalo by mě jestli to s tou korunou byla jen náhoda, nebo nějaká magická síla, které již příště určitě uvěřím, ale jedno je jisté, že nejezděte na ryby se šachistou, který celou tu dobu kdy byl na rybách prospal a o většině ryb ani nevěděl :-).

Komentáře

Přidat komentář

Vyplňte všechna pole označená (*)

Komentáře

Diskuze neobsahuje žádné komentáře.