První kapříci 2016

26.4.2016, autor: Jirka a Kuba Rummelovi

Ahoj,
zdravím poprvé v této sezoně a snad ne naposledy. Tato výprava, o které vám chci napsat několik řádků, není zdaleka první naplánovanou v tomto roce.
První výpravu jsme plánovali již v lednu díky mírné zimě. Bohužel nemoci nás pronásledovaly až do konce března, takže jsme rušili jednu výpravu za druhou. Už jsem měl pocit, že letos snad k vodě nepojedeme.

V březnu se vše zlepšilo a mohli jsme vyrazit na první delší výpravu. U vody byla pohodička, i když na montáži skončili pouze cejni velcí. Na výpravu jsme se dostali všichni: Jířa, Kuba a moje maličkost.

Další třídenní výpravu jsem odjel sám hned týden po první- také na tři dny. Počasí: déšť a hnus. Ryby nereagovaly na nic a já neměl jediný náznak záběru. Jediné, že jsem se dobře vyspal.

Další výprava za kapříky byla 1. - 3. dubna. To už byl jiný příběh. Při příjezdu na místo, kde jsme měli lovit, jsem udělal nepochopitelnou chybu v řízení a zaoral náš povoz do pole. Bylo to naštěstí asi padesát metrů od místa bivakování. Tak jsme se moc nenanosili. Jířa s Kubou moc nadšení nebyli, ale brzo pochopili, že to není žert ale krutá realita. Po hodince jsme měli téměř vše připraveno a mohli jsme na člun. Zakrmovali jsme boilie Brusinka na jednom místě a na druhém Játra vanilka.Vše samozřejmě namočené v Cornkiller Liquid. Během výpravy jsme ještě přidávali Booster in stejných příchutí jako krmné boilies. Podpořili jsme krmné místo ještě spařenou řepkou. Po půlhodině jsme měli první záběr od kapříka v tomto roce. Los padl na Kubu a zdolání se zdařilo. První kapřík v tomto roce byl na podložce. Další byl vylosovaný Jířa. Dlouho nečekal a měl na podložce dalšího kapříka v tomto dnu. Na řadě jsem byl já. Záběr přišel asi za dvě hodinky. Kapříci jako přes kopírák. Kdyby už nic nezabralo, měli jsme splněno. Brusinka i Játra vanilka chutnaly. Zakrmovali jsme po třech hodinách po dvaceti kuličkách. Navečer, už za tmy, přišel Kubovi už větší kousek, a tak už jsme slavili.

Druhý den mě kluci opustili. Nezůstal jsem sám, protože přijel můj parťák na ryby Péťa. Byl jsem moc rád, je to dobrý parťák a focení na samospoušť není můj koníček. Druhý den navečer se mně rozjel vlasec. Cívka se pomalu otáčela a jela a jela. Po zdolání jsem na podložku uložil kapříka 15.20 kg.

Po nešťastném začátku a nemocech, které nám znemožnily rybaření, to byl skvělý pocit. Játra vanilka chytají i ve studené vodě a to je super. Návazce už od loňského roku neměním. Nadipované boilies 14 dní dopředu, obalovák, biorapid, práškový dip.

Za tři dny odjíždím na třídenní výpravu a beru si Játra vanilka, Oliheň - to je jistota všude a nové pelety, které tento rok přišly na trh z kuchyně Aleše. Už se nemůžu dočkat. Zatím se mějte, ať vám kapříci koušou.

Ať se ryby do vody vrací

Komentáře

Přidat komentář

Vyplňte všechna pole označená (*)

Komentáře

Diskuze neobsahuje žádné komentáře.