Studená voda pod 7°C

5.4.2016, autor: Michal a Veronika

První letošní bivaková výprava...

Od loňského roku jsme si vyhlídli vodu, které jsme se chtěli v letošním roce trošku více věnovat. Už jsem tam párkrát byl sám na velmi krátkou vycházku, ale bez většího úspěchu. Na Velikonoce jsme si vzali dovolenou a jeli podráždit kapříky ve studené vodě. Měli jsme před sebou 4 dny. Nevíme o vodě skoro nic, jen že je docela stará bez výlovu. Celkem moc rybářů se tam nedostane, a když už tak jen na pár míst, kde se dá chytat.

Každý prut s jinou nástrahou na jiném místě. Chtěli jsme obsadit co nejvíce míst. Měli jsme Játra-Vanilku 16 mm, Oliheň 16 mm a buletky Česnek s Citronem. Před sebou jsme měli celkem otevřenou vodu, takže nehrozila kolize s jiným konkurenčním vlascem.

Voda byla nekompromisně nemilosrdná. Žádné přivítání záběrem nebo kapříkem. Za čtyři dny se ukázali kapříci jenom na jednom místě. Bohužel u jiného břehu s jinými rybáři. Nepomohlo nám ani začátečnické štěstí:-D. Jediné zpestření bylo, že každý den v půl 9 přišel záběr od sumečka amerického. Moc jsme se o vodě, která měla u hladiny 7°C, nedozvěděli. Bohužel je potřeba zažít i neúspěch, aby jsme mohli vytěžit co nejvíce informací a zkušeností. Určitě to nebyla poslední návštěva této vody.

První letošní:-P

Trochu zklamáni se po čtyřech dnech bez záběru přesouváme na jednu noc na Labe. Spravili jsme si chuť opravdu pěknými tloušti. Jako bonbonek na závěr přišel i první letošní kapřík. Vzal si monstrozně nadipovanou kuličku Rozpálená Švestka 20 mm ve stejné chuti CSL. Začátek sezony jsme si užili na maximum, krásné počasí a ten klid. 

Pohodu na rybách přeje V&M Team.

Komentáře

Přidat komentář

Vyplňte všechna pole označená (*)

Komentáře

Diskuze neobsahuje žádné komentáře.