Jaké rybí obry skrývá Kopa

1.3.2016, autor: Jirka a Kuba Rummelovi

Tři roky v provozu soukromý revír Kopa a už má našlápnuto být jedním z nej.

Po roce jsme se vrátili na tuto pískovnu. V roce 2014 jsme si zde s Kubou a Jířou dobře zachytali, ale nedosáhli jsme na větší váhu kapra než 13 kg. Nedalo nám spát, že by v této pískovně nebyli větší. Byl to jeden z důvodu, proč jsme v tomto roce tady na Kopě strávili celý týden. Po přivítání s majiteli jsme se přesunuli na naše bivakové místo č. 9. V loňském roce jsme byli také tady. Je úplně izolované od okolí a to se nám na něm líbí. Přípravu bivaku a dalších věcí k zdárnému přežití v přírodě nebudu rozepisovat. Pro ryby jsme si přivezli několik příchutí boilies. Přírodní játra, Oliheň a novinku Krill-Kreveta. Krill je podle mého názoru nejlepší aroma ze všech pro lov kapra. Dále jsme s sebou přivezli doplňky k zdokonalení boilies, které jsme se rozhodli kapříkům nabídnout a dosáhnout ulovení nejen množství, ale i velikosti ryb. Součástí doplňků byl Biorapid gel, obalovky, Aminokomplex dip, Powder dip. Boilies jsme namočili v Aminokomplexu a nechali zavadnout. Poté jsme boilies zabalili do obalováku a namočili do Biorapidu. To ovšem není ještě všechno. Potom jsme vyváleli v Powder dipu.

Někdo možná namítne, že je to zbytečné. V této sezóně už způsob nastražení nástrahy neměníme, protože tento způsob má nejlepší výsledky. Mně se prostě zdá, že to lépe už snad nejde. Krmili jsme proti loňské sezóně jiným způsobem.

Začali jsme vnadit často, ale po pár kuličkách. Je to namáhavější, ale po pár výpravách mohu říci s jistotou že je efektivnější než vysypat kbelík s krmením a čekat, než se kapři prokoušou k nástraze. Na čísle devět je několik zlomů. První je přímo před námi. Zhruba 35 m od kraje bivakového místa. Na toto místo jsme umístili první bójku. Tam chytali kluci. Já jsem si dal zhruba 70 m směrem do rohu před námi. Jedna lavice je sice na 40 m, ale vzdálenější měla kolem sebe hodně hlubších míst, a tak se mně zdála lepší. Do tří hodin po zakrmení dávkou okolo 30 kuliček boilies, pelet a kukuřice začali kapříci kousat. Po prvním zakrmení jsme krmili už jenom koulemi. Kapříci nám celý týden dělali samou radost. Mně se podařil ulovit nádherný kapřík 17 kg, Kuba hned v závěsu 16 kg a Jířa dostál pověsti malého lovce se 14 kg kapříkem.

To ovšem nebylo Jířovo poslední slovo. Po ne zrovna razantním záběru se Jířovi nezvykle prohnul jeho proutek Catana na vláčení, kterou má na lov kaprů. Tyto proutky jsou pro něho dostatečně dlouhé a lehké. Zdědil je po Kubovi. Co ty proutky už vydržely je neuvěřitelné. Ale zpátky k souboji, který Jířa ještě nezažil. Přes 35 minut tvrdého souboje, při kterém mu Kuba jistil prut, aby neskončil v pískovně, dotáhl Jířa k vítězství.

Musím říci, větší nervy jsem na rybách nezažil. Jířulín zdolal pro něho obra 168 cm 22,5 kg jesetera. Po vytažení ryby na břeh na podložku se rozpoutalo nadšení, jako bychom vyhráli sportku.

Rychle nafotit za stálého polévaní a honem zpátky do pískovny. Naštěstí byl Jeseter v doré formě jen trochu unaven po souboji. Vše dobře dopadlo a může se slavit. Naše snaha proti roku 2014 chytit větší úlovek se zdařila. Lov na tomto revíru nás baví, protože nejde vypustit a tak nás může znova a znova překvapovat. V našem kalendáři výprav má už jistý termín na příští rok. Majitelům této pískovny můžeme jen přát slušné rybáře a ať se jim daří v jejich nelehké práci. Pro mě tento revír je jeden z nej. Za Carp Servis Václavík moje maličkost.

Komentáře

Přidat komentář

Vyplňte všechna pole označená (*)

Komentáře

Diskuze neobsahuje žádné komentáře.