I neúspěch se počítá

15.2.2016, autor: Michal a Veronika

Poslední říjnová výprava pod bivakem roku 2015. Byl to sice propadák, ale na druhou stranu lepší počasí jsme si nemohli vybrat:-)

I neúspěch se počítá

Každoroční závěrečnou velkou výpravu máme naplánovanou na říjnový svátek. I z toho důvodu, že jsou to poslední dny, kdy je možné chytat do 22:00h. Předem jsme věděli, kam pojedeme.

Letos jsme se věnovali jednomu písníku, který nás obdaroval pěknými rybkami, a tak si zasloužil být naším posledním tábořištěm.

Krmení jsme si vzali poměrně dost. Měli jsme s sebou dost spařené pšenice, nějaké zbytky kukuřice a řepku. Boilies měla být jistota. Boss2 Oliheň 16 mm a Játra Vanilka 16 mm. Občas jsme dokrmovali boiliesem Matador. Samozřejmě pop-up Mrtvola 16 mm.

Místo jsme měli volné. I když jsme si mohli vybrat jakékoli. U vody jsme byli skoro sami. Počasí letošního podzimu bylo luxusní, tak jsme se trochu divili, kde jsou masáci…Později jsme se dozvěděli, že nasazovali na Labi. Tak pro to ten klid.

Ambice jsme měli docela veliké a těšili jsme se zase na nadílku od sv. Petra. Nebudu rozepisovat den po dni, myslím, že to mohu i zkrátit. Od prvního dne nahození koulí do vody do posledního 5. dne výpravy se naše swingry ani nehly. Zkoušeli jsme různé metody, hloubky i místa, ale proště nic.

Byl jsem si naprosto jistý, že se to prostě musí rozjezdit, vždy tomu tak bylo. Ale dostali jsme takovou školu, že už jsem fakt nevěděl, co mám vytáhnout z tašky, aby se něco dělo. A že toho máme opravdu mraky. Kdyby se ty ryby aspoň neukazovaly. Opět platilo pravidlo „Ryba skáče, rybář pláče“.

Po třech dnech to bylo právě to rozhodování, jestli změnit místo nebo zkusit vsadit na jednu kartu.

Možná to byla i trochu lenost se stěhovat. V hlavě jsem měl to pravidlo „Změna místa, ryba jistá‘‘, ale my si zvolili špatnou variantu. „Zůstaň na jednom místě a na koule chytíš jen plísně‘‘. Jako pravidlo to ještě není, ale myslím že by v dohledné době mohlo být.

Kaprařina je prostě akční koníček. Kdo něco neobětuje, nic nedostane. My jsme si za neúspěch mohli částečně sami. Ale u vody je vždycky krásně.

Ať i na nevydařeném rybolovu najdete i nějaká ta pozitiva, jinak by to nebyla ta pravá kaprařina. Ať to jezdí, V&M Team.

jediný úlovek.

Komentáře

Přidat komentář

Vyplňte všechna pole označená (*)

Komentáře

Diskuze neobsahuje žádné komentáře.