Stará dobrá Roudnice

8.2.2016, autor: Jirka a Kuba Rummelovi

Nazdárek všem rozumným rybářům a milovníkům přírody včetně slušných lidiček. Naše další rybářská výprava směřovala na pískovnu nedaleko Hradce Králové na staré jezero.

Normálně nejezdíme do chatek, ale tady jiná možnost není a chytat na nově otevřeném místě to se neodmítá. Byla to pro nás i výzva. Obstojíme a podaří se nám zde nalákat kapříky, aby začali hodovat? Kdo tento revír zná, tak ví, že dny, kdy tu není obsazeno, tu prostě nenajdete. Častěji slýchávám, že na tomto revíru někdo nenachytal. Rozhodně to není obsádkou ryb, ta je tu naprosto super.

Nutno podotknout, jsou zde kapříci v kondici a v dobrém zdravotním stavu. Věřím, že tomuto stavu pomohla nařízení před několika lety a myslím tím podložky a podběráky, které zde dostanete k zdejšímu lovu. Líbí se mi zdejší starost o rybí obsádku. Po příjezdu a vyřízení formalit jsme se ubytovali. Byl to divný pocit, žádná lehátka, brouci,mravenci a další přátelé, se kterými celý rok sdílíme bivak. Hned první noc jsme museli ocenit výhodu chatky. Přišla bouřka, no taková, jakou jsme v této sezoně ještě nezažili. Za oknem chatky to byla pohoda. Zpátky k příjezdu. Ještě před odjezdem jsem juknul do katastrální mapy a tam se dozvěděl, že před námi bude jedno nejhlubší místo celé pískovny. Z dřívějších výprav, když zde chatky ještě nebyly, si pamatuji, což je docela úspěch, má být asi na 70 metrech lavice. Nic jednoduššího než vzít marker a prozkoumat dno není. Tak už víme, co jsme zapomněli.

Nezoufáme a problém řešíme náhozy a podle směru vlasce hledáme lovné místo. Konečně vlasec po náhozu nesměřuje kolmo dolu a jde rovně od špice prutu. Označili jsme vlasce fixem alespoň pro začátek, než se nám náhozy dostanou do ruky. Místo lovu je vyřešeno a jdeme dál v přípravách k přelstění zdejších kapříků. Taktika krmení pro letošní sezonu jasná, žádné kbelíky a pytle krmení. Nám nejde o nachytání spousty menších kapříků. Náš cíl je vyzrát nad těmi nejchytřejšími kapry, kteří již znají všechny finty rybářů. Krmení bylo jednoduché. Po dvou nebo třech hodinách okolo 20 kuliček boilies, to je vše. Použité boilies bylo Přírodní játra, Kreveta krill a Oliheň. Na krmení jsme ještě zalili boilies Boostrem Liguid In. Po zavadnutí jsme pomocí kobry koule expedovali kapříkům.

Nutno podotknout, za čtyři dny krmení se mi od kobry udělaly mozoly, a to se mi nestává. Návazce máme: háček, návazcová šňůra, namáčknutý brok, který dělá neuvěřitelnou práci při směřování háčku do rybí tlamky, no a obratlik. Na vlas boilies. Koule na vlase jsme upravili namačkáním obalovačky, k tomu namočit do Aminokomplexu dip a Power dip, to vše od Carp Servis Václavík. A teď budeme trochu bilancovat. Alešově kuchyni nedokázalo odolat 30 denně prověřovaných kapříků. Jířa dokázal na podložku dostat krásného 11 kg velkého kouska. Kuba měl o něco většího soupeře, který vážil 13 kg. Mně se podařilo chytit kapří maminu 15 kg. Je nám jasné, že jsme jenom ochutnali váhové možnosti tohoto revíru. Při odjezdu jsme se dohodli, že se sem určitě vrátíme. PS: Na otázku tak jak kluci chatka, jsem se dozvěděl, chatka dobrý, ale bivak je bivak. Jsem tomu rád. Co závěrem, ať se daří všem kapříkům jako těm na Roudnici.

Ať se ryby do vody vrací.

Komentáře

Přidat komentář

Vyplňte všechna pole označená (*)

Komentáře

Diskuze neobsahuje žádné komentáře.