Krátkodobé vycházky

23.9.2015, autor: Ondřej Karlovský

Vždy jsem naštvaný, že mám čas jen na krátké víkendové výpravy a říkám si, že to do budoucna určitě musím změnit a vyrážet častěji, alespoň na delší prodloužené víkendy. To si říkám dobré tři roky, ale bohužel vše je proti mně a já se naopak dostávám k vodě na ještě kratší dobu. Blíží se poslední víkend v srpnu, což znamená poslední možnost chytat alespoň do půlnoci a já přemýšlím jak toho využít.

Tak a je to, po dlouhém přemýšlení a po debatě se svým kamarádem Honzou jsem rozhodnutý. Vyrazím na jednu menší svazovou stojatou vodu. Vzhledem k práci a dalším ostatním povinnostem se k vodě dostanu za celý víkend zhruba na dvanáct hodin.

V pátek přijíždím z práce kolem půl páté, všechny věci mám připravené, co nejrychleji je házím do auta a vyrážím k vodě. Po příjezdu na parkoviště se psychicky připravuji na cestu dlouhou určitě 600 metrů se všemi věcmi na zádech. V tom mi volá kamarád Honza, že právě zdolal prvního kapra kolem 6 kilo a prosí mě, jestli bych se u něj na chvilku nezastavil pohlídat mu jeho rybářské vybavení, protože si zapomněl v autě čelovku. Říkám mu, že v pohodě a za chvilku jsem u něho. Po cestě za Honzou jsem minul místo, na kterém mám v plánu chytat a říkám si, super, místo je volné. Po příchodu mi Honza říká. Kámo mám problém, vím, že jsme měli jiný plán a že jsme chtěli chytat každý jinde, ale já si rozšlápl podběrák, musím to zabalit a jet domů, nebo budeme sedět u sebe. Říkám mu, jdi si pro čelovku a já si mezi tím rozbalím věci a nakrmím. Do vody jsem pomocí spomb rakety hodil skoro kilo halibut pelet 16 mm a půl kila boilie Boss2 Oliheň 20 mm. Asi po půl hodině po té, co letěly montáže do vody, dostavám první záběr od zhruba tříkilového kapříka. Boilie pod háčkem jsem smočil do Biorapidu té samé příchutě a letělo zpět do vody. Zhruba po další půl hodině na ten samý prut dostávám další záběr od lepší ryby, o kterou bohužel po chvilce přicházím. Hodinku jsem bez záběru a i přesto dokrmuji cca 50 kuličkami. Dvě hodiny po dokrmení přichází záběr a já zdolávám kapra okolo sedmi kilo a okamžitě posílám prut zpátky do vody. Tento kapr odstartoval sérii záběrů a já mám v podložce tři kapry od sedmi do desíti kilo. Povím vám, že jsem měl obrovskou radost. Víte, není to vše jen honba za těmi největšími kapry, chápu, každý máme své sny a cíle, i takovéto chvíle jsou krásné a nezapomenutelné. Spokojený lehce dokrmuji a čekám, co se bude dít dál. Ještě těsně před půlnocí přichází další série záběrů a já zdolávám další dva kapry - 5 kilo a 11 kilo. V tu chvíli jsem opravdu šťastný a pomalu balím své věci a už se příšerně netěším na cestu k autu a na dalších 25 km po silnici domů a brzké vstávání do práce.

Je sobota a já mám konečně vše za sebou a celkem unavený opět kolem páté hodiny vyrážím k vodě. Tentokrát budu chytat o kousek dál a pozměním taktiku. Po příchodu k vodě a po rozbalení všech věcí, co jsem nesl na zádech, si uvědomuji, že jsem si zapomněl v autě své dioptrické brýle a nechal jsem si na sobě sluneční dioptrické, které mám na řízení. V tu chvíli jsem opravdu naštvaný sám na sebe a opravdu nevím, jak to tam v nich v noci zvládnu, každopádně to nebalím a zůstávám. Jak už jsem řekl, trochu pozměním taktiku a to tak, že nebudu krmit a na jeden prut dám větší Boilie 25 mm o příchuti Oliheň-chobotnice a na druhý prut dám dvě 20 mm kuličky, také příchutě Oliheň-chobotnice. Už jen proto, že vím, že má být krásný úplněk a s ním mírné ochlazení, tak rovnou nepočítám s tím, že by přišlo tolik krásných záběrů jako den před tím, a proto jsem se rozhodl chytat a doufal jsem spíše záběr jen od slušnější ryby. Čas pomalu utíkal, stmívalo se a lidé, co chodili okolo venčit své pejsky, na mě ve slunečních brýlích koukali jak na blázna, ale mně to bylo jedno a nevzdával se. Po celou dobu byl na revíru naprostý klid a nikdo neměl žádný kontakt s jakoukoli rybou. Bylo jedenáct hodin přesně a v tom mi přišel nesmělý záběr a já po chvilce zdolal krásného kapra deset kilo.

Opravdu spokojený a šťastný jsem na zádech odnášel své věci k autu a říkal jsem si, že je to krásný úspěch na tak málo hodin strávených u vody, ale že se stejně těším na to, až bude více času a strávím ho u vody v klidu bez starostí více dní.

Přeji všem mnoho krásných chvil strávených u vody a spousty záběrů.

Za tým Carp Servis Ondřej Karlovský

Komentáře

Přidat komentář

Vyplňte všechna pole označená (*)

Komentáře

Diskuze neobsahuje žádné komentáře.