Po dlouhém půstu, neskutečná radost

9.8.2015, autor: Jan Blecha

Jak nadpis napovídá, nastalo velmi teplé období, kdy stupnice teploměru šplhaly vysoko nad třicet stupňů a já v tomto období zůstal, až na jednoho menšího kapra, přes dva měsíce bez kontaktu s rybou. Je sice pravda, že v období, kdy nastanou tropy, zkouším především amury, které se mi stále nedaří nalákat.

Kapr 105cm - 23,80kgKapr 105cm - 23,80kg

Dvouměsíční období bez ryby bylo již opravdu dlouhé a člověk začínal pomalu propadat panice. Na řadu přišly jiné návazce, háčky a zkoušel jsem vše změnit. Ani po této změně však záběry nepřicházely.

Předpověď počasí hlásila mírné ochlazení a místy bouřky. Minulý rok mi toto počasí přineslo pár pěkných kaprů, proto jsem se rozhodl vše vrátit. Na prut jsem dal nově navázané, avšak staré a osvědčené montáže a háčky.

Kapr 105cm - 23,80kgKapr 105cm - 23,80kg

Na jeden prut jsem dal plovku Cherry a super crab a na druhý jsem dal boilies Ryba a banán spolu s plovkou Scopex a ananas. Tuto kombinaci jsem ještě obalil obalovačkou Ryba a banán, následně smočil v ,,marmeládě“ Ryba a banán a vše ještě obalil v práškovém dipu Krill a kreveta. K oběma montážím jsem ještě dal na pva niť čtyři nadipované boiliesy Oliheň v příchuti Oliheň.

Kapr 105cm - 23,80kgKapr 105cm - 23,80kg

Zhruba čtyři hodiny po náhozu se ozval nenápadný zvuk hlásiče, kdy záběr vypadal spíše jako padák a následné jen došponování vlasce k prutu. Zvedl jsem prut a již po několika málo vteřinách jsem tušil, že to nebude malá ryba. Ryba ale nijak moc nebojovala a za chvíli jsem jí měl u břehu. Zde ale otočila a rozhodla se, že se jen tak nevzdá. Souboj trval dvacet minut, a pak si to zamířila podél břehu, kde se omotala kolem trsu rákosu a zůstala stát. Ani já jsem se nechtěl vzdát, proto jsem na nic nečekal a plný adrenalinu vyrazil za ní. Koukám po vlasci, vedl k rákosu, koukám dál a za ním stojí u hladiny obrovské a mohutné tělo kapra.

Kapr 105cm - 23,80kgKapr 105cm - 23,80kg

Srdeční tep se zrychlil, na nic nečekám, podebírám kapra a následně vymotávám vlasec. Stále ještě netuším, co mám vlastně v podběráku. Snažím se zvednout rybu z vody a až v tu chvíli mi pomalu dochází, co jsem vlastně chytil. Kapr zabral na kombinaci Ryba a banán + plovka Scopex a ananas… Po změření a zvážení jsem nevěřil vlastním očím. Délka kapra byla 105 cm a váha neskutečných 23,80 kg. Měl jsem obrovskou radost, neboť jsem si opět díky produktům od firmy Carpservis a panu Václavíkovi posunul svůj osobáček. Díky

S pozdravem

Blecha Jan

Kapr 105cm - 23,80kg

Komentáře

Přidat komentář

Vyplňte všechna pole označená (*)

Komentáře

Diskuze neobsahuje žádné komentáře.