Výprava na velké Labe

21.7.2015, autor: Vlastimil Strejček

Po dlouhém přemýšlení a vymýšlení kam se vydat na týdenní jarní výpravu s klukama z Fan teamu nám dopomohla náhoda. Měli jsme v plánu jet na „velké Labe“, ale kam? Vytipovali jsme si na "gůglu" pár míst, ale zákazy vjezdu atd. jen tak lehce nenajdeš. Aleš Václavík nám poradil kontakt na kamaráda, který má přímo na břehu Labe pronajatý kousek pozemku. Slovo dalo slovo a už se jelo.

Naplánovali jsme si to na první květnový týden, i když nás někteří varovali, nenechali jsme se odradit.

Po zdlouhavé cestě jsme odpoledne dorazili na místo, na moc pěkné místo. Po vybalení a nachystání vercajku se šlo mapovat dno a následně krmit. První den výpravy jsme nečekali žádné zázraky, a taky žádné nepřišly. První záběry se dostavily již druhý den, sice to nebyly ryby na fotku, ale potěšily moc. Strategie byla jednoduchá, šest prutů, na každém jiná nástraha a přijít na to, na co to půjde. První kapřík přišel na Brusinku 16 mm. Zkoušeli jsme dál přijít na tu top nástrahu. Několik tloušťů a menších kaprů nás neustále nutilo něco vymýšlet.

V sobotu navečer se konečně zadařilo, na Citrónový bullets nadlehčený plovkou Casia moruše 10 mm zabral místní macek, lysec o váze rovných 10 kg.

A rázem bylo co oslavovat - jak top produkty od Aleše Václavíka, tak i výběr místa a termín. To nejlepší mě ale teprve čekalo. Později se ukázalo, že top nástraha byla kombinace Citrónový bullets + pop up Casia moruše, nebo Carp nectar velikosti 10 mm.

Po dalších třech dnech příjemně strávených u vody, sice bez většího efektu, ale za to v dobré náladě, to konečně přišlo. Za stálého přikrmování a vnadění dobrotami od Carpservisu jsem se dočkal. V úterý v podvečer to byl tak rychlý a brutální záběr, že jsem málem přišel o prut. Po asi půlhodinovém souboji se v podběráku objevil jeden z obrů místní části Labe, krásně stavěný a čistý šupináč 18,6 kg, nový osobáček ze svazovky, a asi na dlouho. V ten samý večer přišel ještě šupík 8 kg, ale to byla poslední větší ryba výpravy.

Menších kaprů a větších tloušťů bylo ještě celkem dost. Za svůj úspěch vděčím taky kamarádům Honzovi a Františkovi z Fan Teamu, se kterými jsem tuto výpravu absolvoval.

Na závěr bych chtěl poděkovat taky Aleši Václavíkovi za vynikající produkty jeho firmy a Aleši Michalovi za umožnění rybolovu na jeho pronajatém pozemku.

Petrův zdar.

Vlastimil Strejček

Komentáře

Přidat komentář

Vyplňte všechna pole označená (*)

Komentáře

Diskuze neobsahuje žádné komentáře.