PRVNÍ JARNÍ RYBAČKA

18.6.2015, autor: Vlastimil Johanides

První jarní rybačku jsme s bratrancem Jardou naplánovali na konec dubna a to na čtyři dny. S sebou jsme si vezli několik kilo boilies řady BOSS2 od Aleše Václavíka a to: Brusinku, Játra vanilku, Chobotnici a na otestování letošní novinku ROZPÁLENOU ŠVESTKU z řady BOSS2 BETON. K tomu pochopitelně další věci na zatraktivnění krmení, jako je CSL, BIORAPID atrakt, BIOGEL IQ a OBALOVACÍ PASTY.

Po příjezdu k vodě a vybalení všech těch krámu, bez kterých se u vody neobejdeme, se pouštíme do mapování vodní plochy. Voda má teplotu okolo 12 stupňů a je neskutečně čistá s viditelností pomalu až do dvou metrů.

První den se rozhodujeme, že nebudeme vůbec krmit, maximálně pár koulí k montáži s PVA.

Do rána máme tři záběry s dvěma pěknými menšími kapry kolem 8-9 kilo. Oba chycení na Játra vanilku.

Od ranních hodin nás vydatně bombarduje nepřetržitý déšť, a tak máme docela dost času na vymyšlení nové taktiky lovu.

V odpoledních hodinách konečně přestane pršet a my tak můžeme zrealizovat naše nově promyšlené kroky. Zkusíme kapry přimět k žravosti zatím menším, ale zato atraktivním množstvím krmení. Do kyblíku jsem nařezal asi kilo boilies, k tomu nasypal přibližně stejné množství pstružích pelet a to vše zalil biorapidem. I nástrahy jsem začal hodně zatraktivňovat a to biogelem iq a powder dipy.

To se ukázalo jako dobrá volba. Po několika hodinách začali kapři poměrně pozitivně na toto krmení reagovat a záběry přicházely čím dál častěji.

V tu chvíli už nebylo na co čekat a začali jsme krmit i větším množstvím partiklu, který jsme zalívali ještě CSL cornkillerem, jen abychom kapry udrželi v lovném místě.

Žravost kaprů čím dál více narůstala a my tak zažili super rybačku na začátek sezóny. Jardovi se podařilo ulovit největší kapry výpravy a to 17,5 kg na Brusinku, 15,5 kg na Játra vanilku a 14 kg na Rozpálenou švestku, která nás mile překvapila, protože i v tak studené vodě se docela dobře rozpouštěla.

Už se těším, až jí vyzkouším v teplé vodě, kde si myslím, že bude hodně úspěšná, ale to vše ukáže až další testovaní. Já jsem na této výpravě zůstal až na krásném druhém místě s kapry do 13 kg, i přesto jsem byl velice spokojený. Jen Chobotnice, na kterou jsem tolik sázel, zůstala na chvostu, ale její čas teprve přijde.

S pozdravem Vlasta Johanides

Komentáře

Přidat komentář

Vyplňte všechna pole označená (*)

Komentáře

Diskuze neobsahuje žádné komentáře.