Začátek roku nám vyšel na výbornou

22.6.2010, autor: Václav Brynych st.

Po letošní dlouhé zimě jsme se jako každý rok těšili s kamarádem Milanem a jeho synem Michalem na zahájení sezóny. Chystali jsme se na jednu pískovnu, kde jsme v minulých letech nachytali spoustu pěkných ryb. Domluvili jsme se, že letos změníme pro začátek místo lovu ale zůstaneme věrni osvědčenému boilí do firmy Carp Servis. Již v minulých letech se nám vyplatilo krmit a chytat na příchuť oliheň a banán, a tak jsme se rozhodli v této tradici pokračovat. Jelikož jsme nechtěli nic ponechat náhodě, nakoupili jsme si sebou i aminokomplex dipy v příchutích vybraného boiliesu a v druhé řadě novinku Biogel Dip Nutrix profi. Po příjezdu na místo jsme připravili výbavu a nemohli se dočkat rána, kdy se začne chytat.

Dočkali jsme se, konečně jsou čtyři hodiny ráno a přesto, že prší, nahazujeme. Chytáme na lavici v hloubce 2,5 metrů cca 100 metrů od břehu. První záběr na sebe nedal dlouho čekat a o půl páté hlásí Delkim první jízdu...pi pi pííííííí...ten zvuk prostě miluju. Na osvědčenou oliheň se nechal zlákat místní školák 69 cm s váhou 6,2 Kg, ale jako první ryba každopádně potěšil. Další záběry na sebe nenechaly dlouho čekat a v osm hodin už jsme měli na břehu 4 kapry do 9 kil. Na první den slušný, chytili jsme celkem 15 kaprů z toho 6 nad 10 kg, z čehož bylo 11 chyceno na oliheň. Největší kapr toho dne měří 87 cm a váží 13,9 kg. Druhý a třetí den se nese v podobném duchu, chytáme 13 a 18 kaprů. Největší kapr výpravy měří krásných 93cm a váží úctyhodných 18,2 kg... A hádejte, na co přišel... na starou dobrou oliheň!

Následující dny jsou jako přes kopírák, rivalita v naší mini soutěži narůstá s každým kaprem, ale počasí se stále mění, zhoršuje se a tak se četnost záběrů snižuje. I přesto všechno se nám pořád daří chytat krásné ryby. Například tento kousek měří 82 cm a váží 10,4 kg... Pro změnu opět na oliheň...

Když bych to měl shrnout, tak se nám začátek letošní sezony opravdu vydařil. Za necelých sedm dní jsme ve třech chytili celkem 88 kaprů o celkové míře 6 526 cm a váze 739,4 kg. Největší, 93 cm a 18,2 kg, šupina přišla na kuličku olihně na návazci z fluorokarbonu s háčkem Korda WildGape č.6 a na druhou stranu nejmenší a jediný kapřík pod 60cm měřící 56 cm a 3,8 kg také na oliheň. Z celkového množství 88 kaprů se 24 přehouplo přes 10 kilogramovou hranici. Naprostou jedničkou se stala oliheň, která hrála hlavní roli u 3/4 vytažených kaprů.

Závěrem bych chtěl poděkovat firmě Carp Servis pana Václavíka za kvalitní krmení, které nám dopřálo mnoho krásných chvil u vody.

S přáním mnoha pěkných úlovků se loučí Václav Brynych st.

Komentáře

Přidat komentář

Vyplňte všechna pole označená (*)

Komentáře

Diskuze neobsahuje žádné komentáře.