Naše první

16.6.2010, autor: Jan Vala

V období od 20.5. – 23.5.2010 jsem absolvoval s parťákem Markem naše první kaprařské závody ve Svitavách, Carp Cup Rosnička 2010, za podpory firmy Carp Servis. Tak trochu jsme byli plni očekávání a nevěděli, co nás vlastně čeká. Byla to pro nás velká neznámá, ale proč to nezkusit. Absolvovali jsme krátké soustředění 10 dní před závody, a tím i získali pár důležitých postřehů, které se, jak se ukázalo později, opravdu hodily. Věděli jsme, že bude hodně záležet na vylosovaném místě.

Los proběhl docela úspěšně a my se mohli přesunout do svého sektoru, kde začalo dlouhé rozbalování a stavění přístřešků. Osmnáctá hodina byla tu a závody byly odstartovány. Já se vydal mapovat dno pomocí echolotu a olovnice a vrátil jsem se s ne zrovna veselými informacemi. Dno v našem sektoru bylo absolutně rovné se stálou hloubkou 2,5 m, žádné překážky, žádné traviny, prostě nic. A k tomu ještě 20 cm jemného bahna na dně. Chvilku jsme počkali, až ostatní usadí bojky a zakrmí, abychom si malinko udělali obrázek o taktice ostatních.

První ryba závodů! A já měl to štěstí se ní setkat na prutu, krásný koják. Ten nás na dlouhou dobu dostal na první místo, ale věděli jsme, že na to nemůžeme spoléhat, a dál zkoušeli různé kombinace návazců a boilies.

Druhý den večer jsme začali dostávat informace o chycených kouscích z ostatních sektorů a nervozita začala stoupat. Začali jsme ještě více experimentovat s délkou a druhem návazců, kombinovali jsme příchutě boilies, ale stále jen nebodované ryby.

Třetí den dopoledne, poté co nebyl přes noc jediný záběr, jsme se ocitli až na pátém místě. Šestá hodina odpolední a chlapi z vedlejšího sektoru dostali 13 kg lysáka a my jsme opět klesli v pořadí. Vsadil jsem na osvědčenou klasiku losos-sardinka a poslal prut na náhodu mimo nakrmené místo co nejdál to šlo a za půl hodiny už byl na břehu 10 kg lysec. Opět jsme se dostali na bednu a udržovali si náskok před závodníky za námi. Ten večer jsme snad měli na prutu i vítěznou rybu, ale štěstí nám nepřálo a kapr se po chvilce vypnul.

Poslední noc a dopoledne už nic dramatického nepřinesly a ve dvanáct jsme si mohli vychutnat krásné třetí místo.

Odjížděli jsme ze závodů s příjemnými pocity, spoustou nabytých zkušeností a myslím, že nebyly naše poslední. Na závěr se musím zmínit o atmosféře, která byla opravdu přátelská - ta vynahradila malé nedostatky celkového dojmu ze závodu. Tímto bych chtěl pozdravit kluky ze sousedních týmů "Catch and Release CZE Team" a "R.U.M. Carp team" (díky za super náladu).

Samozřejmě největší dík patří firmě Carp Servis za výborné laskominy pro kapry a p.Vaclavíkovi za rady.

Za East River Team

Jan Vala a Marek Kratěna

Komentáře

Přidat komentář

Vyplňte všechna pole označená (*)

Komentáře

Diskuze neobsahuje žádné komentáře.