Naplněná touha

9.7.2014, autor: Aleš Václavík

Počátek jara byl překvapivě teplý. Po téměř žádné zimě bez srážek jsme všichni natěšeni na jaro a léto s očekáváním teplých dnů. Nikoho by nenapadlo, že se celkový průměr srážek za rok musí naplnit stejně jako každý rok na stejná čísla, a tak když na konci května neustále prší a prší, trochu s nejistotou vyrážíme na dlouho plánované závody na Štít B. Je to taková malá akce s velkým srdcem. Garde mi dělá Honzík Valů. Druhým teamem našeho praporu jsou Honza Rybarik a Vlastík Strejček. Všichni máme jasno, na co budeme pokoušet štěstí. Každý na něco jiného...

Použitý materiál.  my máme jasno...Příprava na noc. Někdy vznikají krásné obrázky

Treningová paráda 14kg na pop up casia-morušePřed závody 19,5kg cherry super crab

Krásný kapr před závodem  13,5kg na cherry super crabLuxusní kapr před závodem  18kg na  cherry super crab

Honza s Vlastou touží po velkém triumfu na těchto závodech, protože v historii této akce atakovali vždy druhou pozici. Takzvaně vždy ve stínu... Kluci začali o několik dnů dříve s testováním vhodných nástrah a seznamováním se s terénem. Prvních několik dnů se mě provokativními SMSkami pokoušeli dostat do nejistoty. Jejich úlovky v tomto přípravném klání šplhaly přes 12 kg, 13 kg, 17 kg až na 18 kg. Byl to jistě velmi uspokojivý postup, když na obzoru je soutěž s nejistým koncem. V podobném rytmu proběhl celý pracovní týden, a když se ve čtvrtek večer sjíždíme k losování, začíná se měnit počasí a kapři přestávají kousat. Los byl, jaký byl. jsme Všichni jsme docela spokojení. Večer ještě vše vybalujeme a zkoumáme svůj sektor sonarem. Vypadá to velice nadějně. Všude spousty nerovností a vůbec mnoho zajímavých míst. Mám z toho trochu strach, protože vždy, když cokoli vypadá slibně, bývá to fiasko... Co naplat, první noc je úplně mrtvá. Sice nechytáme, ale vidíme, že ryby jsou apatické. Ráno začíná soutěž. Celý den je ve znamení smutku. Nikdo neudělal záběr. Až se setměním nastávají změny. Objevují se první ryby a karty se počínají míchat.

Před závody 17kg cherry super crabBoilies v obalovačce, jednoduché a velmi účinné...

Bodovaný kapr  18kg na pop up casia-morušeBodovaná ryba  18,4 kg na pop up casia-moruše

Naše teamy se snaží po celý průběh závodu urvat, co jde. Honzik s Vlastikem vyvážejí přes celou pískovnu až k větvím pod protějším břehem. To se pozvolna ukázalo jako dobrá taktika, ale dostat rybu do podběráku je opravdu velice komplikované. Většina kaprů zůstává bez proměny v body... Nakonec však v celkovém hodnocení i přes takto smolnou bilanci jsou kluci na prvním místě. Jistě jim k tomu napomohlo i několik záběru na blízko, kde Vlastík přivedl do podběráku jedny z největších úlovků závodů. Našemu teamu se dařilo o poznání méně, ale přesto jsem se umístili na páté pozici. Soutěž proběhla v komorním duchu s přátelskou atmosférou a určitě se příští rok zúčastníme znova.

druhá ryba závodu 12,66 kgKdyž ryby neberou, bud vděčný i za záběr v tomto počasí...

Po bouřcePo bouřce. Když to skončilo, nádherně se dýchalo a záběr chutnal o to více.

Západ slunceZápad slunce

Komentáře

Přidat komentář

Vyplňte všechna pole označená (*)

Komentáře

Diskuze neobsahuje žádné komentáře.