Když se ozvou TITÁNI

5.6.2014, autor: Michal Chadim

Na tuto výpravu jsme se připravovali měsíc dopředu. Měla být letos již třetí v pořadí, proto jsem nechtěl nic podcenit. Revír jsme měli zamluvený jen pro sebe, a tak nebylo třeba vymýšlet, kde a jak se bude chytat...

Vzhledem k teplému počasí jsem všechny své plány a úmysly chtěl spáchat v zátoce, kde je velice mělko, a proto jsem předpokládal výskyt ryb, které zde budou hledat místa pro tření. Rozkrmil jsem si tři lovná místa - každé něčím jiným, při čemž nejvzdálenější místo jsem chtěl pouze krmit a až později na něm lovit. Na zákrm jsem použil předem namočenou řepku, kukuřici, halibut pelety a bolilies Boss2 Chobotnici a Přírodní játra! Vše bylo připraveno k lovu a už jsem si jen užíval nádherné chvíle v probouzející se přírodě. Mezi tím si kolegové také připravili svá lovná místa ve vzdálenosti 100 metrů od přehu a označili si je bojkou v hloubce okolo dvou metrů. Čas plynul jako voda a mně přišlo, že není něco v pořádku. Ryby, které jsem tu čekal, tady prostě nejsou. V hloubce, kde jsem chytal - něco okolo třičtvrtě metru - jsem na celé zátoce nezahlédl jediný pohyb a aktivitu ryb. Za celých 24 hodin jsem zde neudělal jediný záběr, a tak jsem se rozhodl změnit své místo. Nikdy před tím jsem to neudělal, nikdy jsem to nevzdal, ale intuice mi říkala, že tady jsem zbytečně. Rozhodl jsem tedy pro místo vedle kolegů. Jelikož nejsem z těch, kteří by se přiživovali na někom jiném, zakládám si své místo a krmím ve vzdálenosti 120 m od břehu. Místo prokrmím masivně do velkého prostoru halibut peletami a zhruba 1 kg boilies Chobotnice.

Hned ten večer dostávám první jízdu, ale bohužel jsem o kapra přišel. Slibné, ale zároveň smůla. Tak znova nahodím,opět nabiju dvě 20 mm koule Chobotnice a posílám to zpět, odkud záběr přišel. Po půlnoci mi přichází další záběr, tentokrát vše vychází na 100% a kapr končí v podběráku. Je to velice slušná ryba a zdá se, že jsem si udělal hned osobáček.

osobáček 88cm a 13,5kg

Po změření a zvážení má náhderný šupík 88 cm a 13,5 kg. Je to tam a radostí křičím jako dítě.:) Další série záběrů jak na mém lovném místě, tak i u kolegů nebrala konce. Ryby jsou při chuti, a tak je třeba z toho vytěžit maximum. Hned ráno vyjíždíme na vodu krmit a zdá se, že šetřit nebudeme. Další nálož v podobě pelet a řepky házíme do velkého prostoru kolem bójek, pouze já na svém místě krmím jen boilie a peletami. Kolem oběda se nám daří dostat na břeh další krásné ryby a vypadá to, jako kdyby jsme probudili k životu místní TITÁNY!!!

Kubův 80cm lysákdalší 80tka pro Kovyho

Kubova 90tka..

Záběry nám chodily takřka pravidelně až do večerních hodin, jen vždy před večerem to na pár hodin utichlo. Opět dokrmujeme s přáním, ať nám ryby neodplavou a noc je bezesná. Ještě před setměním dostávám nádherného a hlubokého kapra. Není veliký, ale stavba těla je úchvatná.

76cm odhadem 12kg...

Kolem půlnoci se snad ryby zbláznily a série záběrů nekončí. Jediné, co mě trochu udivuje, že jsem musel používat jako nástrahu 20 mm peletu halibut a k tomu půlku boilies. Na celé boilies jsem záběry nedostával.

trochu experimentu,ale úspěch byl zaručený

Nejvíce záběrů jsem měl na halibut peletu+boilies Př.játra!!!

Dalším pěkným exemplářem, který přišel, byl Kubův 92 cm dlouhý šupík, který měl úchvatných 16 kg.

Kubíkův osobáček 92cm a 16kg

Za pět dní, které jsme zde strávili, jsme zkrmili cca 60 kg krmení a chytili 50 kaprů nad 70cm.

Některé ryby, jak jsme se přesvědčili, nám během 24 h zabraly i dvakrát, což je pro nás nepochopitelné.

Ještě nikdy se nám nepodařilo zdolat tolik nádherých a velikostně pěkných ryb na jedné výpravě.

Klukům chci poděkovat za nádherné chvíle ztrávené u vody a firmě CS Václavík za boililes, bez které by to prostě nešlo.

"STÁRKY"

Komentáře

Přidat komentář

Vyplňte všechna pole označená (*)

Komentáře

Diskuze neobsahuje žádné komentáře.