Jistota se mění v nejistotu

13.5.2014, autor: Jaromír Kříž

Rozhodl jsem se složit nový tříčlenný Carp Team a přihlásit se na závody 50 hodin NONSTOP lovu. Několik těchto závodů jsem měl již za sebou a měl jsem jistou představu o tom, jak by to mělo asi vypadat. Můj první kolega byl můj otec, který má stejnou zkušenost jako já, a proto je vhodným členem na tuto akci. Třetím členem našeho týmu je propůjčený kolega z jiného Carp Teamu s velkým počtem startů na podobných závodech. Po dlouhých konzultacích a přemýšlení jsme sestrojili plán a mohly začít přípravy.

Po skvělé spolupráci s Alešem Václavíkem jsme měli vše potřebné a byli jsme plně připraveni. Nádrž, na které se závody konaly, všichni známe velice dobře a byli jsme si jisti, že musíme uspět a mít dobré umístění. Vše bylo naplánováno a připraveno do nejmenšího detailu. Bohužel, jsou věci, které člověk neovlivní a jsou ponechány náhodě, stejně jako losování lovného místa. Předem jsme věděli, které místo si přejeme a doufali jsme v osud. Během začátku losování padala všechna špatná čísla a naděje na vytoužené místo se zvětšovala. Osudným číslem bylo číslo 33. Poslední lovné místo na jezeře u rákosí na hloubce 0,8 m s bahnitým dnem. Naše jistota úspěchu se během vteřiny proměnila v obrovskou nejistotu a spoustu otázek.

První záběry začaly přicházet až po 6 hodinách lovu. V té době už jsme na soupeře ztráceli několik bodů a byli jsme ve skluzu. Během dalších 5 hodin jsme se probojovali mezi prvních 15 závodníků s kapry o váze 10,97 kg, 8,44 kg, 8,16 kg a 8,10 kg. Kapři po nás vyžadovali velkou rozmanitost příchutí a to boilie BOSS 2 – Ananas+skopex, Chobotnice, Casia moruše a pelety Carp ZOOM – Bloody halibut. Během dalších 18 hodin jsme měli pouze jednoho kapra 9,35 kg. Náš tým začal propadat zoufalství a začali jsme situaci řešit zásahem do krmení a nástrah.

Změna byla úspěšná a začali jsme malou sérii záběrů s nebodovanými kapry. Blížila se noc a váha kaprů se začala zvětšovat a to na 8,04 kg, 8,29 kg, 10,09 kg, 12,27 kg, 8,22 kg a 14,67 kg. Během ubíhajících hodin se nám výběr změnil pouze na boilie chobotnice a pelety Carp ZOOM.

Po úspěšné noci se nám váha kaprů zmenšila pod bodované minimum a nám nenaskakovaly body. Přes všechnu snahu a odhodlání celého týmu jsme zůstali na stejném počtu bodovaných ryb. Celkovým výsledkem bylo 58 ulovených kaprů, 2 amuři, lín, koi kapr a důkazem skvělé nástrahy je ulovený bolen na kuličku skopex-ananas. Bohužel, bodovaných pouze 11 ryb nám vyneslo 12. místo z 33 závodních týmů. Na podzimní kolo se těšíme a zúčastníme se ve stejném složení za podpory firmy Carp Servis Václavík.

Doufáme, že se nám bude dařit lépe a budeme mít více štěstí. S pozdravem Jaromír Kříž

Komentáře

Přidat komentář

Vyplňte všechna pole označená (*)

Komentáře

Diskuze neobsahuje žádné komentáře.