Velikonoce

10.5.2014, autor: Vlastimil Johanides

Jako každý rok na Velikonoce ani tento nebyl žádnou výjimkou a vyrážím se synem a bratrancem Jardou na čtyřdenní výpravu za kapry na sever Čech. S sebou jsem si vezl produkty od firmy Carp servis Václavík a to 2,5 kg boilies Brusinka o velikosti 16 mm z řady BOSS2 SPECIAL. Brusinka je boilies, které je určeno čistě do studené vody. K tomu obalovačku příchutě brusinka, tato obalovačka slouží jako plastický atraktor pro zatraktivnění jakékoli nástrahy.

Dále 1 kg boilies Skopex-ananas o velikosti 16 mm z řady BOSS 2. Toto boilies je určeno pro takzvané rychlé chytání. Jako doplněk jsem si vezl pop ups o velikosti 10 mm příchuti skopex-ananas a směs biotrus určenou do PVA punčoch a sáčků.

Tato směs je složena z halibut pelet, boilies, semen a hlavně biorapidu s kořením. Pro zatraktivnění této směsi v PVA jsem zvolil CSL cornkiller příchutě skopex-ananas. CSL se používá jako zálivka na veškeré pelety, boilies, partikly, měkké nástrahy, method mixy a vnadící směsi. Základem tohoto produktu je CSL, které se vyrábí z kukuřice. Dále obsahuje celou řadu ochucovadel, koření a aromatických látek.

Cesta k revíru utekla velice rychle, a jelikož revír už dobře známe, výběr místa nebyl až takový problém. Díky nízké teplotě vody jsme zvolili mělčí místo kolem 1,5 m, ale zároveň se zde také táhla dlouhá hrana, která klesala až do hloubky 8 metrů.

Nám už tak zbývalo jen jediné - postavit bivaky a připravit vše k chytání. Díky slunečnému počasí, které panovalo po celý den, jsme pruty nahodili do mělčí partie vody. Těsně před desátou hodinou večer mi přišel první záběr z hloubky kolem dvou metrů, a to na 16 mm brusinku obalenou pastou brusinka - krásný šupík o délce 93 cm a váze 13,5 kg.

Po tuhé noci, kdy teplota teploměru klesla až pod -5 stupňů a vše, co jsme nechali venku, bylo zmrzlé včetně našeho nedopitého piva z večera.

Kolem půl osmé ráno se podařilo na plum kukuřici od Carp Zoom Adamovi ulovit svého dosud největšího kapra - a to šupíka o délce 82 cm a váze 10 kg.

O půl jedenácté mi lehce spadl swinger a výsledkem byla plotice o délce 46 cm a váze 1,5 kg zachutnala jí 16 mm brusinka.

V šest hodin večer si Adam překonal svůj osobák z rána, když se mu podařilo zdolat kapra 86 cm a 11 kg na skopex-asnanas s pop ups 10 mm skopex-ananas.

Třetí den dopoledne se konečně dočkal i Jarda a po několika menších kaprech se mu podařilo na plum kukuřici ulovit kapra 90 cm s váhou 13 kg.

Tento den se nám podařilo ulovit ještě několik kaprů, ale jejich váha se pohybovala od 3 do 5kg. Ani poslední den se na tom nic neměnilo a nadále nám brali menší kapři. Zhruba hodinu před odjezdem mi na rozloučenou zabrali dva větší šupináči na brusinku 16 mm s pop ups skopex-ananas 10 mm.

Za Carp Servis Vlasta Johanides

Komentáře

Přidat komentář

Vyplňte všechna pole označená (*)

Komentáře

Diskuze neobsahuje žádné komentáře.