Výprava plná extrému…

28.4.2014, autor: Jirka a Kuba Rummelovi

Zdravíme všechny slušné rybáře. Je tu duben a je čas zabalit vybavení k lovu ryb. Důvod je jednoduchý, touto dobou už po několik let vyjíždíme na malou přehradu na Moravě a tam se několik dní snažíme chytit ty největší kousky, které zde plavou. Ne vždy s úspěchem, ale o to jenom na našich výpravách nejde. Pobyt v přírodě a noc, která přináší mnohá překvapení, která v paneláku těžko zažijete, nás neustále vybízí k plánování dalších a dalších výprav. Často se k našim výpravám připojují i kámoši Petr a Standa. Při cestě jsme se tentokrát zastavili u Aleše, kde na Kubu čekaly nové hlásiče Fanatic Bite Alarm Set. Jsou to první Kubovy hlásiče s příposlechem a navíc ještě s lampou, která se při záběru rozsvítí a dioda označí barevně, který prut má záběr a kam má Kuba pelášit.

Jířův jesik

Pro někoho možná zbytečnosti, ale já se musím přiznat, začínám trochu závidět. Po příjezdu jsme se usadili na místo, kde jsme byli v loňském roce na podzim a užili si spoustu záběrů. Po nanošení potřebné výbavy, která nám zabrala mimochodem hodinu, se plni očekávaní vrháme do stavění bivaku a dalšího potřebného. K zakrmení se dostáváme už skoro za tmy. Jířa i Kuba po nahození padli na lehátka a téměř ihned usnuli. Měli kliku, protože to ani jednomu do rána nepíplo. Já jsem mezi tím od Petra dostal zprávu, že na cestě mají problémy a neví, kdy přijedou. Já jsem si mohl konečně nahodit svoje proutky. Jeli jsme klasiku, která nám dobře jezdí. Boss 2 speciál Brusinka, obalovačka, biorapid. Do rána jsem měl tři záběry, první 80 cm šupináč spíše říční forma, tak to na kilech bylo znát - 7.90 kg na 80 cm není moc. Další kapříci byli okolo 70 cm, ale to je jen odhad. Ráno nás přivítala pára od pusy a na teploměru -5° C. Petr se Standou už spali v bivaku, a tak bylo vše v pohodě. Pokračovali jsme v krmení. Kapříkům jsme poslali zakrmovacím košíkem koule z řepkových pelet a halibut pelety. Biolie Brusinka a Mrtvola v biorapidu nemohlo chybět. Záběrů nebylo moc. Vysvětlení nám přinesl místní porybný: "Pánové, místo máte dobré, ale vítr jde opačně a to jste v... U hráze jim to jde dobře." Už teď mohu napsat, že za celý víkend se vítr otočil jen na chvíli. Smutek nám ovšem z tváří sundal záběr na Kubovu montáž. Po deseti minutách je kapřík v podběráku a při zvedání už vím, že se Kubův osobák bude přepisovat. Kapřík 17.10 kg a 101 cm dal výpravě jiný směr. Nálada byla skvělá a všichni jsme se radovali z úspěchu Kubase.

Jeden z větších kapříků.

Další dny jsme ještě začali přidávat do granulí csl neutrál. Další větší kapřík už nepřišel, ale zájem ryb neopadl a několik kousků i jiných druhů jsme ještě chytli. Počasí se nakonec také umoudřilo a mráz už nepřišel.

Jířův první ulovený jesík.

Kluci byli s úlovkem spokojeni a na místě jsme si slíbili, že se určitě sem na revír vrátíme, ale i s mamčou.

Fešáci

Na této výpravě se mi potvrdilo, že je důležité mít s sebou několik příchutí. To, co platilo na podzim při téměř stejné teplotě vody, na jaře neplatí.

Na to chytám

Tak se zatím mějte a třeba příště někde na rybách a nebo u dalšího článku z našich výprav. Ať se ryby do vody vrací.

Jiřa, Kuba a moje maličkost.

Tajemství úspěchu...CSL ve směsi dupe

Jířův 70 cm.Kubův 101 cm 17.10 kg

Ráno -5°C.Já jsem tam byl taky.

Naše banda

Komentáře

Přidat komentář

Vyplňte všechna pole označená (*)

Komentáře

Diskuze neobsahuje žádné komentáře.