Můj lov

28.3.2014, autor: Michal Chadim

Zima je za námi a mnozí z nás už na nějaké té výpravě byli,někteří na tu svou první teprve čekají... Určitě si všichni plánujete kam na ryby, s kým a kdy. Já mám v tomto na rozdíl od většiny rybářů naprosto jasno. A o tom bych se s vámi, kolegy rybáři, chtěl podělit! Rybařím už pěknou řádku let a dá se říct, že jsem u nás na jihu Čech objel snad všechny dostupné vody. Bohužel žádná z těchto vod, až na pár výjimek, mě neuchvátila tolik jako malý soukromý rybník, který mám nedaleko svého bydliště.

Tato voda není ničím zvláštní, alespoň pro mnohé kolegy, ale mě tento revír natolik uchvátil, že v posledních letech nejezdím nikam jinam. Určitě si všichni říkáte - to musí být pěkná nuda jezdit pořád dokola na jednu a tu samou vodu - ale pro mě to tak není ,pro mě je to výzva. Ryby jsou zde pod neustálým tlakem rybářů, a proto je třeba vše neustále měnit, nezůstat v zajetých kolejích, přizpůsobovat se dané situaci a být vždy připraven na to, že každá výprava je něčím jiná.

Chytá se zde po většinu času jen o víkendu a ryby to velice dobře vycítily, takže jsem se v minulosti rozhodl pro několik výprav uprostřed týdne. Byl jsem zde úplně sám a musím říct, že tolik krásných ryb jsem snad nikdy nenachytal, jako když jsme u vody s celým týmem.

nejtěžší chycená ryba na revíru..pro mě obrovská výzvaloňský šupík,chycený těsně před třením

Pro letošní rok jsem si připravil zcela jinou taktiku a způsob lovu - hlavně co se druhu boilies týče.

Na tomto revíru už ryby znají snad všechny druhy boilies a pelet, ale i tak jsem přesvědčený o tom, že se budu specializovat pouze na jeden druh krmení a návnady.

Vždy krmím peletami halibut větších průměrů, to abych zamezil nájezdu malých ryb. Jde mi přeci jen o ty větší exempláře.

Na chytání zvolím mou velice oblíbenou CHOBOTNICI z řady BOOS 2 od CS Václavík. Toto boilies je pro mě naprostým favoritem a nachytalo mi už spoustu nádherných ryb.

můj osobáček,zatím nejtěžší ryba co jsem zde chytil 14,7kgořezané bolies,záběry mi na to chodí velice rychle

Co se samotného lovu týče, nedělám nic extra. Prostě věřím své taktice a způsobu předkládání nástrahy. Montáže používám pevné s bočním závěsem a olovem do 100 g. K tomu kombinovaný návazec s malými háčky vel.8.

Jsem přesvědčený o tom, že hlavním úspěchem je dobře lokalizovat krmící se ryby a to na tomto revíru není zrovna snadné.

Přeji vám všem hodně úspěchů v letošní sezóně a spoustu nádherných chvil strávených u vody. Hlavně věřte tomu, co děláte, protože jinak je potom úspěch poloviční..

za CT MAGNETIC "STÁRKY"

Komentáře

Přidat komentář

Vyplňte všechna pole označená (*)

Komentáře

Diskuze neobsahuje žádné komentáře.