Řeka nebo jezero

4.6.2010, autor: Mirek Kadlec

Jak jsem sliboval, Hlásíme se vám opět po čtrnácti dnech z další pětidenní výpravy, kterou jsme podnikli společně s Tomem a právě jemu se skutečně povedla, ovšem zpět na začátek.
Měli jsme vytipována tři místa na řece v úseku asi dvaceti kilometrů. Tomáš vyrazil již v úterý s úkolem obsadit jedno z těchto míst a já jsem se měl připojit ve středu ráno. Jak bývá pravidlem, dvě nejproduktivnější místa, ze kterých se dá ulovit v jarních měsících pěkná kapří mamina, byla obsazena penzisty, takže se Tomáš musel vydat na poslední, nejvzdálenější místo. Naštěstí tu nikdo nelovil.

Druhý den ráno přijíždím po pracovním procesu i já a kolega hlásí jednoho dorostence kolem 60 cm.

Horší a jasně viditelná zpráva, kterou mi Tomáš sdělil, byla, že kvůli plovoucím nečistotám musí každé dvě hodiny své udice přehazovat, a tak upadá šance na slušnou rybu.

Měl pravdu. Do konce povolené doby lovu jsme se nezastavili. Nepomohlo zvýšení gramáží olov ani výjezdy na vodu za účelem čištění vlasců. Nečistoty plavaly jak na povrchu, tak i ve vodním sloupci.

Ve čtvrtek ráno se proto rozhodujeme sbalit věci a přesunout se na nedaleké jezero.

Po příjezdu k vodě nás vítají třecí se cejni - pěkná podívaná. Ihned spouštíme člun na vodu a s pomocí echolotu vybíráme lovná místa pro naše montáže. Každý prut umísťujeme na nedalekou lavici, která vystupuje ze sedmi metrů na dva metry a druhý prut umísťujeme každý libovolně dle místa tak, abychom si vzájemně nepřekáželi při případném zdolávání.

Tomáš na své montáže, které se skládaly z 25 librové šňůrky Sufix Kameleon osazené háčkem Fox SSC velikosti č.4 nastržuje boilie Oliheň 20mm, kterou si nechal v kuchyni Aleše Václavíka doplnit o 250 ml tekuté potravy CSL na 10 kg boilie. Následně ji ještě dipoval v tekuté potravě Biorapid Reagin – Red Salmon z řady Nutrix Profi.

Já jsem zvolil taktéž 25librou šňůrku Sufix Kameleon osazenou háčkem Fox SSBP vel.č.4a opatřenou rovnátkem. Druhá montáž se skládala z 25librové šňůrky Sufix Camo Skin osazené háčkem Ashima TC-2 vel.č.4, opět nechybělo rovnátko - tentokrát ze smršťovací hadičky.

Jako nástrahu jsem zvolil doma rolované boilie Losos-Sardinka ve 20mm a Kořeněné Jablko z řady Nutrix Profi, rovněž ve 20 mm. Vše od Aleše Václavíka a jeho firmy Carp Servis, která se řadí mezi špičku a stálici ve výrobě a vývoji nástrah a návnad na českém trhu. Tímto ji také zdravíme.

Během tří dnů jsme ulovili celkem 14 kaprů od 5 kg až po 12,8 kg a několik jelců jesenů, kterým naše nástrahy také zachutnaly. Bohužel jsme neulovili žádnou kapří maminku, ale třeba se nám to povede opět za 14 dní.

Za Carp Servis Team

Mirek a Tomáš

Komentáře

Přidat komentář

Vyplňte všechna pole označená (*)

Komentáře

Diskuze neobsahuje žádné komentáře.