V zajetí ledu

7.1.2014, autor: Jan Rybarik

Všichni víme, že chytání kaprů v zimních měsících je velmi složité, a přesto nám srdce radí, abychom ještě vyzkoušeli, zda se rozezní ten lahodný signál.

Vánoce jsou za námi a já s kamarádem Vlastíkem jsme vyrazili na naší oblíbenou vodu ve východních Čechách. Nečekali jsme vzhledem k roční době zázrak, ale tajně jsme doufali, že se nějaký kapřík splete a skončí v našem podběráku. Po příjezdu k vodě panovalo slunečné počasí, a to nás hodně povzbudilo. Bohužel jsme ještě netušili, co nás čeká. Již první den se dařilo chytat kapry v rozmezí 6-10 kg, kteří spolehlivě přijímali boilies Brusinka namočené v biorapidu.

Příprava8kg na brusinku

Po ranním probuzení nastal problém. Pískovna z větší části zamrzla. To nás však nijak neodradilo a začali jsme člunem rozrážet led, který naštěstí nebyl silný. Riskantní operace se podařila a my jsme mohli převézt naše pruty na místo, o kterém jsem se domníval, že tam je spodní pramen. Tohle malé místečko, které jinak nebylo ničím zajímavé, nám vydalo většinu kaprů.

Raní překvapeníLedoborec

Zamrzání vody nás provázelo téměř každou noc a podebírání kaprů se zmněnilo v drama. Přes všechny problémy se nám podařilo dostat za 3 dny na břeh asi 25 kaprů, největší měl 12 kg. Tuto výpravu považuji za velmi úspěšnou a přeji všem v novém roce mnoho úspěchů s firmou Carp Servis Václavík.

12kg na brusinkuTaky potěšil

Krásné ránoNoční bojovník

Komentáře

Přidat komentář

Vyplňte všechna pole označená (*)

Komentáře

Diskuze neobsahuje žádné komentáře.