Týden snů – 1.část - Jak jsme zachytali

4.12.2013, autor: David Raušer

Snad jako každý kaprař, já i Luděk často prohlížíme fotky v rybářských časopisech s obdivem, úctou i špetkou závisti spekulujeme nad tím, kde a jak nachytat taky tak krásné a velké kapry. Na našich soukromých vodách? Našich svazových vodách? V zahraničí? A kolik musí člověk do takové výpravy investovat peněz a času, aby se opravdu vydařila? Co když nevyjde počasí? Na jaké krmení vsadit? Jaké množství použít? A jsou tam vůbec ty mega ryby?

Je tomu měsíc, co mě Luděk vyburcoval, že musíme na ryby. Ale tentokrát nic nepodcenit. Našim cílem bylo konečně chytit dvacetikilového kapra! Tomu jsme i přizpůsobili výběr lokality – asi čtyřicetihektarová pískovna, o které víme, že v minulosti vydala nejednoho kapra přes dvacet kilogramů. Bohužel se nejedná o jednoduchou vodu a zákaz používání člunu nám lov na velké křišťálově čisté vodě se spoustou lavic, mělčin i hloubek neulehčil. Jak tedy na takové vodě uspět?

Po geniálně naplánovaném příjezdu (18:45 = téměř tma, můj nápad to nebyl) jsme s baterkami obíhali pískovnu a hledali volné místo, kterého bohužel moc nebylo. Téměř všechna top místa byla obsazená. Zklamaní jsme sedli do auta a zahájili poradu. V tu chvíli se na nás ale usmálo štěstí v podobě uvolňujícího se místa – velká pláž, kde by nás nikdo neměl omezovat. Ihned jsme tedy místo zabrali... začali jsme stavět bivaky, připravovat krmení, montáže atd. Ve 3 hodiny v noci jsme měli rozbaleno a šli spát s nenahozenými pruty.

Hned ráno jsme nahodili, první vlaštovka na sebe nenechala dlouho čekat – lysec asi 70 cm, který se stal jedním ze tří ryb ulovených za světla. Další záběr přišel pak až po půlnoci, po parádním souboji mi váha ukázala 17,5 kg, nadšeně budím Luďka, vrážím mu do ruky foťák a už pózuji. Zanedlouho se situace opakuje – tentokrát budí Luděk mě a fotím ho s 19kg lyscem! Luděk má tu noc opravdu štěstí, protože zanedlouho zdolává na ten samý prut dalšího lysce přes 19 kg! Při focení se ptám: „Na co jsi je vlastně chytil?“ „ Ty vole, na ty nový Játra!“ „Ty vole, já taky!“ Už v tu chvíli mi novinka Přírodní játra začala ležet v hlavě, přestože jsem velkým zastáncem Mrtvého korýše a Chobotnice…že bych přezbrojil?

16kgLuděk se svým novým osobáčkem 20,3kg

Focení v mlze bylo náročné, což se bohužel dost promítlo na kvalitě fotek27,5kg - můj nový osobáček, který se bude těžko překonávat

Další den byl bez záběru, ale v noci to opět začalo jezdit…a tak to bylo každý den. Přes den jsme krmili, vařili, jedli, připravovali montáže, navečer filmeček na notebooku, večerka a pak jen příjemný zvuk příposlechu. Za zmínku rozhodně stojí středeční noc, kdy se mi podařilo zdolat nádherného lysce 27,5 kg, čtvrteční Luďkův lysec 20,3 kg a můj šupík 20 kg.,5 kg99% všech ulovených ryb přišlo právě na novinku Přírodní játra.

Po paráním souboji mám tu čest zapózovat s dvacetikiláčemI tento amur neodolal dvěma koulím jater!

Nevím, jestli jsme se s játry kaprům trefili do chuti, nebo jestli je toto boilies opravdu tak zázračné, každopádně máme v plánu pokračovat s jeho testováním i na dalších vodách. Pro Játra boduje i to, že jiní rybáři na této vodě byli po stejné době někdy i úplně bez záběru.

18,1kgJeden z mála denních ryb - 15,5kg

Produkty s příchutá jater bodovalyVyžírka - každý den po nás uklízela zbytky krmení na břehu - nejspíš aby tyto zbraně nemohli zneužít

Celkové skóre: Luděk: lysec 19,1 kg, lysec 19 kg, šupináč 12,5 kg, lysec 20,3 kg, lysec 12 kg, lysec 16 kg, šupináč 11 kg, amur přes 90 cm a pět kapříků pod 10 kg

David: lysec 17,5 kg, šupináč 15,5 kg, lysec 16,3 kg lysec 27,5 kg, lysec 18,1 kg, šupináč 20 kg, lysec 16,5 kg, lysec 12,5 kg, lysec 10 kg a čtvero kapříků pod 10 kg

V pokračování tohoto článku se s vámi podělíme o naši strategii, montáže atd.

Játrům Zdar David a Luděk

Komentáře

Přidat komentář

Vyplňte všechna pole označená (*)

Komentáře

Rybarys - e-mail 4.12.2013 11:26:07

parádne ryby... ;) Gratulujem

Uživatelské účty: neregistrovanýregistrovanýtestersprávce