Setkání

29.10.2013, autor: Aleš Václavík

Prázdniny utekly jako splašené koně a poslední příjemné dny v měsíci září protečou mezi prsty jako voda. Chtěli jsme využít tohoto končícího hřejivého období a prožít pár dnů ve společném souznění a radosti v kruhu lidí se stejnou vírou.

Vždyť přeci to, co dokáže naplnit naše uspěchané a mnohdy roztěkané nádoby, je idylicky strávený čas při pohledu na vodní hladinu. Když se k tomu ještě přidá ten občas vyskytnuvší se úspěch v podobě uloveného kapra, není již nic, co bychom potřebovali více. Takoví jsme my.

Podobné ryby se mi povedli 3 během 1,5 h.Když se daří, tak se daří.

Na polovinu září jsme si dohodli setkání našich soukmenovců. Nebylo to nic obrovského, spíš jen taková malá schůzka domovních důvěrníků… Během pátku jsme se začali sjíždět a večer nás už bylo více jak dvě party trpaslíku i se Sněhurkou.

Petrův amurek byl jedinou vzpomínkou na boilies vhozené do vody.Františkova nej 15+

Celý pátek prosvěcovalo sluníčko mezi mraky, a protože předpověď počasí slibovala sprchování té naší krajiny české, tak jsem byl docela nervózní, jak se nám to počasí vyvede. Své největší naděje jsem vkládal do skutečnosti, že rosničky se sotva kdy s předpovědí trefí, a tak vlastně na ně lze spoléhat docela s jistotou, ale jen v ohledu, že to vlastně bude jinak, než bylo předpovězeno.

Fandovi se po oficiálním ukončení soutěže hodně dařilo.Kubíček s výtěznou soutěžní rybou 15kg

Bohužel jejich vize byla tentokrát opravdu naplněna a nám téměř celý víkend propršelo. Až několik hodin před odjezdem se mraky roztrhaly a na pár okamžiků dokonce i sluníčko ukázalo, že má ještě sílu.

Lukáš se štěstím ve tváři.Ondřej udělal všechny ryby poctivě z náhozu..

Nám však takové počasí nemůže vadit snad ani z principu… Vždyť jsme přeci rybáři. Pravda však byla taková, že už po první noci, kdy vytrvale valila voda z noční oblohy, se ryby po našich nástrahách vrhaly, jako by to bylo to nejlepší, co kdy měly možnost pozřít… nebo snad možná to poslední…?? Spíše to první… Důležité však bylo, že jsme byli všichni promočení na kost, nevyspalí, ale nádherně uspokojení.

Jirka jako nejoddanější rybář...Jediná sluneční ryba...

Mimo naše bezvýznamné interní závody jsme se někteří pokoušeli udělat úspěch na nově připravované boilies pro sezonu 2014, a sice Přírodní játra. Vzhledem k tomu, že spousta členů naší skupiny lovila na různé produkty kuchyně Carp Servis, bylo složité identifikovat tu nejúspěšnější nástrahu. Nicméně kadence záběrů byla opravdu značně nadprůměrná, a tak jsme si snad ani z přemíry dešťových kapek nic moc nedělali.

Přírodní játra se nakonec ukázala být nejúspěšnější nástrahou. Snad protože jsem jí právě já ohromě věřil. Při kombinaci s obalovačkou stejného pojmenování dokonce docházelo k záběrům tak rychle, že jsem nestihl ani jednoho kapra zvážit a vyfotit a už se tlačil do podběráku další. Samozřejmě to je trochu nafouknuté tvrzení, ale opravdu to šlapalo skvěle.

Jiříkova modlitba byla vyslyšena v tom shonu malých kapříků...

Za třídenní pobyt se nám podařilo přemluvit spousty nádherných kaprů, amurů a línů. Samozřejmě v takovém počtu lovících se něco nachytat musí a tím více, že se nám opravdu dost dařilo. Největší tři kapři atakovali hranici patnáctikilovou hranici. (14,75 kg, 15 kg, 15,15 kg). Převážná většina úlovku byla v rozmezí 8-12 kg. Prostě nádherná rybařina. Avšak nejsilnějším zážitkem se pro mě stalo zdolání mého kapra 14,75 kg za vous. Skutečně čtete dobře, za vous. Před tímto úlovkem mi dva kapři upadli, a tedy jsem byl náležitě opatrný.

Neuvěřitelně zdolaný kapr za vous...když přestalo pršet, bylo to jako odpuštění...

V prostoru zdolávání žádné vázky nejsou, tak jsem povolil brzdu a spíš než zdolával, jsem jej přemlouval, aby přijel k podběráku. Když už to trvalo opravdu neúměrně dlouho, začala se scházet slušná skupina ochotníků, co mi poskytovali intenzivní výuku jak zdolávat kapra. Když jsem jej položil na podložku, byl to nádherný lysák exkluzivní stavby těla. Skoro jako modelka. Když jsem při odháčkování přišel na to, jak byl uloven, vůbec jsem tomu nechtěl uvěřit. Byla to veliká klika, že jsem právě tuto rybu zdolával velice opatrně, neboť by jisto jistě při větším tahu o svůj vous přišel a já o svůj největší úlovek této výpravy.

Tady to vypadá, že nepršelo, ale opak je pravdou...Nejpovedenější foto akce... kdo to asi fotil?

Na závěr bych se ještě rád vrátil k naším testovaným přírodním játrům. Toto boilies v kombinaci s obalovací pastou tvoří velice účinnou zbraň pro letní a podzimní období. Charakteristika boilies by se dala interpretovat takto.: Zcela přírodní typ boilies bez chemických aromatizačních přípravků s přítomností enzymaticky upravených jater s nevýrazným vjemem, avšak s ohromnou vábící schopností pro kapry. Celkově se boilies jeví jako pevnější a jemnější struktury, ovšem při delším pobytu ve vodě se povrch začíná pozvolna klouzat a po delší době i rozpouštět. Obalovací pasta této řady vyčnívá svou intenzivní lepivostí.

Vlastův deštový...Ahoj a zase někdy...

Pokud se namodeluje na perfektně suché boilies, ulpí na jeho povrchu natolik dokonale, že se z povrchu uvolňuje postupně až do naprostého rozpuštění. Takže nedojde k samovolnému odpadnutí od boilies, jako tomu je u mnohých podobných produktů. Do ucelené řady přírodních jater bude samozřejmě patřit také aminokomplex dip, biorapidy, biogel a CSL cornkiller. Některé z těchto produktů je možno v zaváděcím balíčku koupit již nyní na eshopu - http://www.carpservis.cz/jatra-pack-p-65601.

Neobvykle široká ryba.Ryb okolo 15 kg se ulovilo několik...

Nechtělo se nám domů, vždyt to bylo tak krátičké...

Komentáře

Přidat komentář

Vyplňte všechna pole označená (*)

Komentáře

Diskuze neobsahuje žádné komentáře.