JARO 2012

14.10.2013, autor: Michal Chadim

Je jaro a mé touhy po tom nahodit si po dlouhé zimní pauze jsou velké. Každý z nás to zná a ví, o čem mluvím!!! Vrátil jsem se na revír, kde jsem loni tak úspěšně zakončil sezónu a nastartoval touhu v chytání velkých ryb. Pro letošní rok jsem si vybral novinky od CS Václavík - a to Boss 2 !!! Jenže na výběr toho bylo tolik, že jsem nevěděl, po které příchuti sáhnout dřív.

boilies Boss 2 - olihen a chobotnice..jasná volbapoužitá montáž..kombinovaný návazec

Volba tedy padla na boilies Boss2 Oliheň a Chobotnice. O proti loňské sezóně jsem úplně změnil celé montáže a začal používat kombinované návazce.

Místo jsem si vybral uprostřed revíru a své montáže jsem nahazoval k protějšímu břehu. Dno je zde kamenité s větším množstvím pařezů a popadaných větví.

úspěšné místo

Musel jsem tomu přizpůsobit i náčiní, proto jsem namotal na cívky svých navijáků vlasec o průměru 35 mm. Nahazovat však na větší vzdálenost se 100 g olovem bylo dosti náročné, ale časem se ukázalo, že se to dá zvládnout. Rozhodl jsem se založit si dvě krmná místa. Jedno bylo přímo před pařezy v hloubce okolo 1,5 m a druhé na svahu, kde začínalo bahno a rovné dno. Každé z míst jsem prokrmil větším množstvím partiklu, halibut pelet a řepky.

Na jeden prut jsem nabil dvě kuličky Olihně, obě 20 mm a na druhý jsem dal dvě kuličky Chobotnice, které jsem ještě ořezal.

První záběry na sebe nenechaly dlouho čekat, nebyli to žádní obři, ale pro začátek jsem byl spokojený.

lysec s uříznutou poloutví

Záběry mi přicházely z obou míst současně, takže bylo vidět, že jsem zvolil správně. Největší rybu výpravy jsem chytil už nastávající noc. Byl jí nádherně stavěný šupík o váze 11,5 kg. Zabral z místa mezi pařezy na dvě kuličky Olihně.

Bylo vidět, že to tady mají ryby velice dobře zmapované, protože každá ryba hned po záběru mířila mezi kořeny. Musel jsem je brát opravdu na tvrdo a nesměl jsem polevit - Buď a nebo!!! Po každém záběru jsem musel vždy dokrmovat, jelikož ryby byly při chuti a ani v noci mě nenechávaly v klidu :). Na konci výpravy se pokazilo počasí a záběry ustávaly. Avšak když jsem balil, měl jsem na levém prutu z hrany velice prudký záběr. Rychle jsem vystartoval k prutu a zasekl. Kapr měl takovou sílu, že si i přes utaženou brzdu bral cenné centimetry, jen aby se dostal do pařezů. Vše jsem ale ustál a kapra otočil. Po krásném a napínavém souboji jsem dostal na podložku pěkného šupíka, který měl 83 cm...

83cm zabral těsně po poledni za jemného deště

Skvělý závěr výpravy a hlavně po dlouhé zimní pauze nádherný start do nové sezony.

Komentáře

Přidat komentář

Vyplňte všechna pole označená (*)

Komentáře

Diskuze neobsahuje žádné komentáře.