Carp servis na závodech

16.9.2013, autor: Pepa Šmikmátor

Minulé léto jsem dostal možnost zúčastnit se závodu Carp clubu ČR - Carp ligy. Po krátkém rozhodování a plný očekávání jsem účast přislíbil a přípravy na moje první kaprařské závody mohly začít. První kolo (revír Hadina) se nám jako nováčkům ani lépe povést nemohlo. Vychytaným prvním místem okorunovaným největší rybou závodu (špígl 12 kg) jsme nenadchli žádného z domorodců této soutěže. Zde jsem dostal v boilies Boss 2 a marmeládu od firmy Carp servis Václavík důvěru a od té doby nechybí na žádné mé výpravě.

Druhé kolo (revír Ostrov nad Oslavou) bylo o míň rybách, ale krásný 12 kilový lysec z pětimetrové hloubky nám opět zajistil rybu závodu. Třetí, už jarní kolo (revír Brodský) nebylo od začátku naše šťastné. Začalo špatným losem a pokračovalo příjezdem rekreačních rybářů, kteří mohli bez omezení vyvážet vedle našich montáží. Z naší strany se jednalo o odhozový závod. Zde jsme ztratili jakoukoli naději na umístění do 3. místa v celkovém pořadí.

Poslední, čtvrté kolo Carp ligy se konalo v Popůvkách u Brna. Už před odjezdem na tento revír bylo každému jasné, že půjde o boj s malými kapry, přes které se budeme muset prokousat k těm velkým. Nejenom nám tedy komplikovalo život velké množství mnohdy až směšně malých kapříků, kteří nemilosrdně a s chutí likvidovali naše návnady i nástrahy jakékoli velikosti. Ovšem i ti nejmenší se nevzdávali zadarmo a u břehu o sobě dávali vědět způsobem vhodného většího kapra.

Vylosovali jsme si průměrné místo v přední části u hospody. Dno nebylo nějak zajímavé a pozvolna klesalo zhruba do 3 metrové hloubky. Po zahájení lovu jsme se opravdu přesvědčili, že zdejší dorostenci jsou nenasytní, tudíž použití method mixu nepřipadalo v úvahu. Na námi zvolené a již odzkoušené boilies Boss 2 doping (oliheň-chobotnice a casia-moruše ve všech velikostech) nadipované v marmeládě se nám čas od času povedlo udělat záběr od bodované ryby.

Nejlépe se nám dařilo až v neděli ráno, kdy jsme začali chytat na delší dobu vymočené koule velikosti 25 mm. Tyto velkým kaprům opravdu chutnaly a během krátké chvíle nás posunuly na sedmé místo. Zajisté přispěl i kapr vážící 8,5 kg chycený naší „trojkombinací“ (Lukášův prut, Honzův nához a já zdolával). Této rybě mnoho nescházelo k již třetí rybě závodu ze seriálu Carp ligy 2012-2013.

V celkovém hodnocení jsme skončili na nováčky slušném sedmém místě. Závody Carp ligy jsou pro mě výjimečné jak získáváním zkušeností, poznáváním nových lidí, tak i samotnou kaprařinou. Chci poděkovat Honzovi Mlnaříkovi a Lukášovi Doskočilovi za super závody a firmě Carp servis Václavík za spolupráci. Už se nemůžu dočkat podzimu a nového kola Carp ligy!!!

Pepa Šmikmátor, Carp servis Václavík

Komentáře

Přidat komentář

Vyplňte všechna pole označená (*)

Komentáře

Diskuze neobsahuje žádné komentáře.