S feederem.

21.9.2013, autor: Aleš Václavík

Na neděli odpoledne byl můj plán zcela jiný... Ovšem slunce se smálo a předpověď mluvila o posledním opravdu teplém dni tohoto roku. Spakovali jsme se synkem pár věcí a vyrazili na odpoledne se trochu nabažit toho posledního teplého dne v roce.

Nedělní výbavička.Krmítkovka Med je poměrně lehkým krmením se silným aroma.Někdo dá přednost kukuřici vařené v kotlíku...

Neměl jsem v úmyslu dělat u vody nějaké opičárny. Prostě jsem si chtěl bez většího úsilí zachytat a odpočinout. Vyrazili jsme na mé dlouhé roky nenavštěvované místo, co jsem měl tak rád. Když spočinul zrak na vysoké trávě a ještě vyšším příkrém břehu, byl jsem trochu překvapen, protože osobně tento flek považuji za rybářsky docela zajímavý. Pro ostatní rybáře naštěstí nikoli. Trávu jsme si prostě museli ušlapat a výškový rozdíl mezi břehem a hladinou, který byl více jak 2,5 m, jsme prostě řešili dlouhou podběrákovou násadou. Vykopané schůdky ve vysokém břehu zanesla jarní povodeň. Možná již loňská...

CSL Cornkiller hlavní hrdina výpravy.Cselko krásně voní a kaprům moc a moc chutná...

Směs na vnazení jsem vytvořil z naší standardní krmítkové směsi med, kterou mimochodem považuji za perfektní produkt na českém trhu, z měkké kukuřice Sweet Corn od Carp Zoom, z cca 15-20% mleté řepky a především z CSL Cornkiller Skopex-Ananas. Cselkem jsem moc nešetřil, protože má mimo jiné mírně lepivé vlastnosti, a to se na toku docela hodilo. Cselko také přetváří celkovou konzistenci a vlastnosti vůbec. Směs je lepivější, ovšem při styku s vodou se poměrně rychle rozpadá. Takže lepivost není na úkor rozpadu. Není to nijak markantní jev, ale zkušené rybáře může trochu potěšit.

Mletá řepka ryby udrží na místě velmi dlouho.Když je to namíchané, je to škoda házet do vody...

Vnadit jsme začali hned po příjezdu cca třemi koulemi 6 m od břehu. Když jsme měli vše připraveno a mohli jsme nahodit, ryb už bylo na krmáku zřejmě dost, protože záběry přišly okamžitě. V podstatě se dá říci, že navečer jsem odjížděl pěkně zhuntovaný. Žádný odpočinek to prostě nebyl. Rybačka začala cejnky různých velikostí, pak cejny a později kapry. Musím říci, že jsem překvapený potenciálem těchto míst. Předešlé roky zde bylo docela problém si sednout, nicméně dnes sem mnoho rybářů asi nechodí. Možným důvodem pro většinu rybářů bude nejspíš vysoký břeh. Možná neznalost zdejší osádky... Prostě se to povedlo nad očekávání.

První slušný kapr.Na 0,14 vlasec mi to trvalo cca 10 min.

Všichni kapři zde jsou jako koule.Další na sebe nedal dlouho čekat.

Joooo byla to paráda...

Komentáře

Přidat komentář

Vyplňte všechna pole označená (*)

Komentáře

Diskuze neobsahuje žádné komentáře.