Odpočinek

22.8.2013, autor: Michal Chadim

Vyrazil jsem si odpočinout k vodě na svůj oblíbený revír. Majitel mě vítá s úsměvem a hned hlásí, jak to v poslední době šlo. Vybírám si tedy místo zcela jinde, než jsem zvyklý chytat. S sebou jsem si vzal opět halibut pelety a svou obíbenou Chobotnici od CS Václavík. Tentokrát jsem jel pouze na pár hodin přes den a noc, proto jsem se rozhodl příliš nekrmit. Není to sice můj styl, jelikož i na krátkých výpravách krmím celkem hodně. Vždy mi to přineslo úspěch!

Tato výprava byla však velice odlišná od těch předešlých. Krmil jsem pouze půleným boilie a pár kuličkami halibut pelet. Vše jsem jako vždy zalil marmeládou chobotnice. První kapr mi zabral po pár hodinách, ale jednalo se o dorostence. Večer jsem ještě dokrmil cobrou pár kuliček do většího prostoru a čekal, co se bude dít. Hned za soumraku mám parádní jízdu a jedná se o slušnou rybu, chvilku se přetahujem a kapr se ne a ne vzdát. Začíná mě bolet ruka, trochu přitvrzuji, ovšem kapra se mi i tak nedaří odleptit ode dna. Počkám si, hlavně ať se mu háček nevyviklá. Když jsme byli, kapr i já, zcela unavení, nemohl jsem uvěřit svým očím. Krásný šupináč se položil na hladinu jako prkno. Oči se mi rozzářily a s radostí si zakřičím:"Mám ho!" Na podložce zjišťuji, že má nádherných 84 cm a opět na ořezanou kuličku boilie chobotnice máčenou v marmeládě stejné příchutě od CS Václavík. Rychle pár fotek, které se mi, jak jinak, samotnému moc nedaří..

Při pouštění si přeji, aby mi poslal dalšího ze svých sourozenců. Vzkaz vyřídil a velice rychle, protože už během příprav udice mám další záběr, bohužel od menšího. Takto to šlo celou noc až do rozbřesku, záběr střídá záběr. Zdolávačka, pouštění a radost střídá radost z úspěchu. Ráno jsem docela unavený, proto si musím udělat rychle kávu a vychutnávám si východ slunce. Co říct na závěr? I s malým množstvím návnad je možné si velice slušně zachytat. Hlavní je být ve správnou chvíli na správném místě...Tak zase někdy STÁRKY

Komentáře

Přidat komentář

Vyplňte všechna pole označená (*)

Komentáře

Diskuze neobsahuje žádné komentáře.