Úspěch či neúspěch

4.7.2013, autor: Vlastimil Johanides

Koncem dubna vyrážím opět s bratrancem Jardou na týdenní výpravu za kapry. Tentokrát je naším cílem otestovat boilie řady BOSS 2, BOSS DOPING a BOSS SPECIAL a další produkty s tímto boilies spojené. Jedná se o marmelády a obalovací pasty od firmy Carp Servis Václavík. Jelikož počasí nemá být žádná sláva volím boilie o průměru 16 mm a příchutě nesladké, ale i na masové bázi. Po příjezdu k vodě a vyřešení veškerých příprav s tím spojených nastává konečně trocha klidu. V křesílku a s lahodnou kávou v ruce pozoruji vodní hladinu. Halva mi pracuje na plný výkon neboť je potřeba zvolit správnou taktiku lovu. Počasí nám v tom zrovna dvakrát nepomáhá, protože fouká silný studený vítr a teplota vzduchu se pohybuje kolem 10 stupňů. Následující dny tomu nemá být jinak.

Po třech krásných slunečných dnech před naším příjezdem, nastává prudké ochlazení až o deset stupňů a tím i pozvolné ochlazování vody. První den se teplota vody pohybuje kolem 14 stupňů celsia na povrchu, ale v deseti metrech je teplota již pouhých šest stupňů. Proto jsem se rozhodl lovit v mělkých částech vody. Oba pruty jsem vyvezl do 250 metrů podél břehu do míst kde ze břehu nebyl žádný přístup a zhruba pouhých 5-10 metrů od břehu do hloubky kolem dvou metrů. Na jeden prut jsem nastražil boilie příchutě mrtvola o velikosti 16 mm obalené do obalovací pasty také příchutě mrtvola a to vše namočené v marmeládě stejné příchutě. Tu samou kombinaci jsem zvolil i na druhý prut jen jiné příchutě – skopex ananas. Montáže jsem zvolil úprkové s devadesáti gramovým olovem s dvacetipěti librovou svlékací šňůrkou a velikostí háčku číslo osm.

Ve tři hodiny ráno mám záběr na boilie mrtvola a mně se daří vytáhnout prvního kapra výpravy. Škoda, že šlo o jediný záběr této noci. Přes den opět fouká silný studený vítr a společně s dešťovými přeháňkami ochlazuje pomalu vodu. Přes den nemáme ani jediný záběr. Na noc opět vyvážím oba pruty ke břehu. Ve tři hodiny ráno, ve stejný čas jako minulou noc, přichází záběr na brusinku 16 mm obalenou do pasty brusinka. Opět to byl jediný záběr noci. Ráno převážím pruty a zjišťuji nemilé překvapení. Zde všudypřítomné slávky se rozhodly, že ušetří nějakého toho kapra a vrhly se na můj háček. Na takto obalený háček není šance něco ulovit.

Vzhledem ke zhoršujícímu se počasí se voda natolik ochladila, že i kapři z těchto mělkých partií se uklidili bůh ví kam a my mohli vymýšlet pomalu nemožné a ani to nám úspěch nepřineslo. Oteplení jsme se dočkali až poslední dva dny a s ním přišlo i několik záběrů s krásnými úlovky. Boilie řady BOSS jim ty dny opravdu chutnali, převážně brusinka a casia-moruše patřily mezi ty nejúspěšnější.

Za Carp Servis

Vlasta Johanides

Komentáře

Přidat komentář

Vyplňte všechna pole označená (*)

Komentáře

Diskuze neobsahuje žádné komentáře.