48 hodin

28.5.2013, autor: Mirek Kadlec

Ve dnech 22. - 24. května jsem vyrazil na neplánovanou výpravičku.V zaměstnání jsem si musel vyčerpat dva dny z dovolené a tak jsme s mojí Ivetkou a labradorkou Sárou vyrazili na ryby. Jak už to tak bývá, přišlo prudké ochlazení a já měl po náladě. Již letošní tři výpravy mi nevyšli a tak jsem byl na vážkách, jestli vůbec vyrazit. Nakonec jsme vyrazili a po obědě už jsme stáli u šestihektarového rybníka. Nejsem nějaký velký fanda soukromých vod, ale neměl jsem na výběr. Na řece se kvůli zvýšenému průtoku nedalo opět lovit a jiných možností, kam si sednout moc nemám a tak jsem zvolil tuto vodu. Bral jsem to spíše jako relaxační pobyt s družkou, ale to, co následovalo, bych nečekal ani v nebujnějším snu.

Po příjezdu k vodě jsem se jenom rozplýval. Byl jsem tam totiž úplně sám. Luxusu, kterého se mi na rybách moc nedostává, jsme si patřičně užívali. Vůbec nám nevadilo, že prší a teplota klesla odpoledne pod 14°C a mělo se stále ochlazovat. Po rutinní stavbě bivaku a nafouknutí člunu jsem okamžitě vyrazil sondovat, co se skrývalo pod vodní hladinou. Iveta zatím připravovala v bivaku spaníčko, rozložila křesla a stůl a připravovala na kávičku. Vyrazil jsem pouze s olovnicí, jelikož jsem si v rychlosti, kdy jsem balil věci, zapomněl přibalit echolot, ale to se někdy stává, a tak jsem si pěkně postaru oklepával dno olovničkou.

O jednom prutu jsem měl jasno už po příjezdu. Hned jak jsem přišel na břeh a viděl jsem asi 70 metrů od břehu potopený strom, tak bylo rozhodnuto.Po příjezdu k tomuto místu jsem zjistil hloubku 1,1 metru s menším nánosem bahýnka – tak tady si to položím na panáčka. Hned jsem měl rozhodnuto.S druhým prutem to bylo o něco horší, jelikož tento rybník je klasická vana a nic zajímavého krom místa s potopeným stromem nenabízí.

Rozhodl jsem se umístnit druhou montáž do třímetrové hloubky s větším nánosem sedimentu a zde jsem se rozhodl lovit pouze na jednu plovoucí kuličku.Bohužel tento rybník za měsíc opět mění majitele, kterým se stane pravděpodobně obec, a zde budou moci lovit pouze místní obyvatele. Doufám jenom, že všechny ryby nevyvraždí a nějaký ten kapřík zůstane.

S sebou jsem si vezl boilies BOSS 2 Oliheň ve 20mm, BOSS 2 Banán a zbytek Brusinky opět ve 20mm. Tak jak jsem předeslal na začátku, k potopenému stromu jsem dal panáčka Oliheň + pop up Dead 16mm a přihodil hrst napůleného boilie, hrst celého boilie a po hrsti tygřího ořechu a halibut pelet.Nic víc.

Druhou montáž jsem osadil pouze jednou plovoucí kuličkou Cherry/ Super Crab 16mm a přihodil po hrsti boilie Banán + Brusinku a stejné množství pelet a ořechu jako u první montáže, jenom na tomto místě jsem návnady rozházel do většího prostoru, aby ryby musely hledat.

Po příjezdu na břeh už na mě čekala kávička od miláčka a hodiny ukazovaly čtvrtou hodinu odpolední.

Při povídání si u hrnku kávy se ozval pravý hlásič jedním pípnutím. Okamžitě jsem vystartoval. Věděl jsem, že tento prut je blízko stromu a brzdu mám utaženou tak, aby kapr měl co možná nejmenší šanci zajet pod strom nebo pod nějakou potopenou větev. Přisekávám a ryba zůstává několik okamžiků stát, potom se rozjíždí. Naštěstí si to šine k mým nohám. Potom mění směr a jede do stran, potom k rákosí - prostě mění směr každou chvíli. Po patnácti minutách je dobojováno a já vážím prvního kapra, který zabral po hodině a půl po zavezení – velký šupináč mi hned dělá velkou radost: 17,7kg – super začátek.

Po dvou hodinách se rozjíždí druhý prut a po krátkém souboji je na podložce dosud moje nejcennější ryba a to: dvoubarevný šupináč s váhou 11,4kg – moje radost nebere konce. Jedna plovoucí kulička nastražená 5 cm nad bahnem funguje taky. Paráda.

Nebudu se rozepisovat o každé rybě, ale za 48 hodin lovu jsme ulovili celkem 15 kaprů nad deset kilo a to: 17,7kg, 15,5kg, 13,4kg, 14,9kg, 15,5kg, 11,4kg, 10,5kg, 11,4kg, 11kg, 13,5kg, 16kg, 13,7kg, 13,7kg, 12,7kg, 16kg. Pět kaprů jsem nevážil a o tři kapry jsem přišel. Super dva dny. Asi největší pastvou pro oko byl souboj Ivety se šestnácti kilogramovým šupináčem – opravdu nádhera.

Co dodat na závěr, nádherná rybačka a ještě hezčí ryby. Děkuji firmě Carp Servis Václavík za super boilie a více jak šestiletou spolupráci. Aleši a Kamilo – děkuji.

P.S. poděkování patří i mojí životní lásce Ivetce za podporu a toleranci,kterou mi poskytuje.Děkuji Ivet.

Přeji vám všem spoustu pěkných zážitků od vody a rovněž pěkné kapry před objektivem vašich fotoaparátů.

Za Carp Servis Team Mirek

Komentáře

Přidat komentář

Vyplňte všechna pole označená (*)

Komentáře

Diskuze neobsahuje žádné komentáře.