Smůla prolomena…

4.10.2020, autor: Ondřej Karlovský

První týden v červenci u svazové pískovny dostávám záběr v podobě pomalé jízdy. Super začátek, říkám si. Po třicetiminutovém zdolávání u podběráku přicházím o obrovského šupináče. A jeje, je to tu. Každoroční období smůly. Záběry přichází a ryby padají nebo končí ve vázkách.

Naskytla se mi možnost vyrazit k řece na 24 hodin. I přes veškerou smůlu se nevzdávám a mé odhodlaní jí prolomit je větší a větší. Neváhám a během chvilky mám jasně daný plán.

Kolem oběda už sedím u řeky, tahám tlouště za tlouštěm a netrpělivě čekám na tmu. Přesně jak jsem tušil, padla tma a mě ze spacáku vytáhla šílená jízda. Nemám šanci kapra otočit, přejíždí hranu koryta a smůla stále trvá. Do konce lovné doby se už nic neděje a tak nařizuji budíka a jdu si na chvilku lehnout.

Před čtvrtou hodinou mi zvoní budík a já podle plánu balím věci a stěhuji se na nové místo do oběda.

Po chvilce na novém místě přišel záběr jak od tlouště, ale po záseku se ryba rozjíždí a míří rovnou do vázky. Super… Že já radši nejel domů v klidu se vyspat. Vše znovu navazuji a říkám si, že do oběda už vydržím. Uplynuly asi dvě hodiny, během nichž jsem přišel o další rybu a vytáhl tlouště. Najednou přichází další záběr. Tentokrát nové montáže a vše ostatní sedělo, jak mělo. Po obrovském říčním souboji se kochám krásným kaprem. Joooooo… snad je smůla prolomena, říkám si.

Radost byla veliká, ale bohužel netrvala dlouho. Přichází další jízda a po záseku mi ryba uřízla montáž. Neeee, už je to tu zas… Netrvalo to dlouho a přichází další jízda. Přestože se do prutu hodně opírám, rybu se mi nedaří zastavit a končí ve vázce. Sakra, co teď? Další rybu tam nenechám. Řeka byla studená jak blázen, přesto jdu do trenek, beru prut do zubů a plavu k vázce. Rybu se mi daří vymotat a odplouvá na volnou vodu. Super. Beru prut opět do zubů a plavu ke břehu. Nekonečně dlouhý souboj končí pro mě vítězstvím. Vysílený, dlouhý šupináč leží v podběráku a tentokrát už si říkám celý šťastný, že smůla je prolomena.

Mám asi dvacet minut do odjezdu, pomalu už balím věci a do toho se mi znovu roztáčí cívka levého prutu. Ryba si to opět směřuje do jasné vázky. Neváhám, utahuji brzdu a jen tak tak už se štěstím rybu otáčím. Ryba se ale postavila do proudu a říční souboj teprve začíná. Byl to opět dlouhý, vysilující souboj, ale vysokého šupináče jsem nakonec napodruhé navedl do podběráku.

Neskutečná radost!! Někdy prostě stáčí pár hodin a člověk může zažít krásný nezapomenutelný zážitek. Z kaprů jsem měl obrovskou radost bez ohledu na jejich velikost. Žádného kapra jsem ani nevážil jen rychle zdokumentoval, pokochal říční krásou a pustil do jeho domova.

Na závěr musím vyzdvihnout nové boilie z dílny CSV Viktor X, které mi dopomohlo k tomuto krásnému zážitku. Všem slušným rybářům přeji mnoho úspěchů a krásných chvil strávených u vody.

Za tým Carp Servis Václavík

Ondra Karlovský

Komentáře

Přidat komentář

Vyplňte všechna pole označená (*)

Komentáře

Diskuze neobsahuje žádné komentáře.