Červen s Korýšem

26.7.2019, autor: Michal a Stáňa Melagovi

Červnová týdenní výprava s Mrtvým korýšem CSV

V půlce června jsme s Michalem vyrazili na týdenní výpravu na vodu, která je krapet větší, než jsme zvyklí. O to víc jsme se na ni těšili. Trvalo nám celou věčnost, než jsme konečně převozili na člunu všechny věci a rozbalili bydlení, ale hlavně pruty.

Vybrala jsem si místo na chytání jako první, a Michal mi ho kupodivu bez protestů nechal. Až později jsem pochopila, jak velký ústupek to od něj byl. Vyfasovala jsem prostě „top flek“ u výběžku s rákosím, navíc s mělčinou a pozvolně se svažujícím dnem, zatímco on před sebou měl jednu velkou a ničím nezajímavou placku v 7 m hloubce, která asi 150 m od břehu začala prudce klesat do cca 25 m.

U mě byla volba jasná… jeden prut šel asi do 2m hloubky kousek od rákosu, druhý vedle něj kousek dál od břehu. Na krmení jsme zvolili neobvyklou kombinaci – „krmné“ koule CSV Boilies mix (a to jak masové, tak sladké), Pstruží pelety CSV a Feeding halibut pellets od Carp Zoom. Věděli jsme, že na takhle velké vodě prostě krmit musíme, jen jsme hledali kombinaci, která padne rybám do chuti a nás v takovém množství nezruinuje. Celou krmnou směs jsme ještě zatraktivnili CSL Cornkiller Liquid v příchuti ladící s boilies, na které jsme chytali. Pro mě to tentokrát byl Mrtvý korýš 20 mm, k němu mini pop-up Mořské panny (kterou mám už od loňského léta zalitou aminokomplexem Mořská panna). Tahle kombinace šlape Sláňovi už od začátku sezóny, takže jsem se ráda nechala inspirovat. A ono to fungovalo.

První dny byly vlažnější, což jsme v podstatě čekali. Vlažnější, co do počtu záběrů, nikoli počasí. To nás smažilo zaživa. Ale alespoň brzo ráno a pak zase navečer jsem záběry měla. Hned druhý den se mi na háček pověsila první dvacka. Michal to měl horší. V 7m hloubce to ze dna prostě nešlo. Nejdřív jeden prut, a postupně i druhý, převázal na zig-rig. První ryba na sebe nenechala dlouho čekat, a rovnou 17 kg. To ho nabudilo, a tak jsme si každý najednou pojali výpravu po svém. Já toužila po pořádném lysci, protože jsem tahala samé šupíky, a Michal si dal za cíl vytáhnout 20+ kapra na ziga. Snílek.

Dny nám ubíhaly v podobném režimu, ráno a večer voda ožívala, přes den moc ne.

Až do čtvrtka. První záběr nás vytáhl z bivaku v půl šesté ráno… a až do půl druhé jsme se nezastavili, sotva jsme dostali do vody jeden prut, druhý už jel. Mně voda dala krásný double, kdy jsem zároveň vytáhla nejhezčí rybu v životě, nádherného řádkáče, a na druhém prutu svůj „osobáček“. Paradoxně mi byl nějaký osobák ukradený, z toho řádkáče jsem měla radost jak malé dítě. A svůj cíl si splnil i Michal, během našeho snového dopoledne si vytáhl na ziga kapra, u kterého se ručička váhy zastavila na 21,4 kg.

Zbytek výpravy se nesl v podobném duchu jako předchozí dny, ale my byli spokojení. Nad míru spokojení.

Komentáře

Přidat komentář

Vyplňte všechna pole označená (*)

Komentáře

Diskuze neobsahuje žádné komentáře.