Brzký návrat

10.7.2019, autor: Jan Blecha

Jak jsem již psal v minulém článku, že se brzo vrátím, tak nastal ten čas. Tentokráte ne dva týdny, ale jen tři dny.

Topolů na hladině ubývá i díky vydatným bouřkám, ale zase nám začínají tropy a stupně lezou pomalu ale jistě nahoru. Rybářů v těchto dnech u vody trošku ubylo, ale není divu, kdo by zde byl přes ty vedra, proto začíná vše ožívat až na večer. Naštěstí již mám vše připraveno a jen čekám a pozoruji okolí. Asi hodinu po náhozu a zakrmení mi přichází pomalá a plynulá jízda, přisekávám a již tuším. Přizvedávám prut, ten se ohýbá ihned do luku a tah ryby nepřestává. Jenže tentokrát jede úplně špatným směrem a já bohužel rukou jsem nucen zastavit točící se cívku navijáku. Prut jde ještě do větší paraboly, adrenalin narůstá, ale stále je vidět, že prut má stál své rezervy, neskutečné.

V duchu si říkám, že pokud se mi tuto rybu podaří otočit, bude to jen díky prutu. Tah ryby sílí a já musím pomalu pustit cívku navijáku, jinak bych o rybu přišel, bylo to již na hraně nosnosti vlasce. Ryba se vzápětí obrací a jede tam, kam jsem potřeboval. Štěstí. Je napůl vyhráno, teď začíná to užívání si zdolávání, ale byly to nervy. Ryba je již v uvozovkách v bezpečném prostoru, kde nehrozí její utržení. Po podebrání koukám a vidím vytřeného letošního známého. Tento kapr mě musí mít opravdu hodně rád, stále se potkáváme i několikrát ročně. Délka klasických 106 cm a váha 22,50 kg na boilies MRTVOLA + plovka ČESNEK a ŠVESTKA.

foto-clanek5][

Tuto výpravu hodnotím po hodně dlouhé době, jako dosti vydařenou, neboť jsem ještě chytil kapra 71 cm a dále kapra 93 cm o délce 14,30 kg, oba dva přišli na JÁTRA-VANILKA + esence ANANAS.

Tak příště zas od vody.

S pozdravem Jan Blecha

Komentáře

Přidat komentář

Vyplňte všechna pole označená (*)

Komentáře

Diskuze neobsahuje žádné komentáře.